Κρίσιμο σταυροδρόμι

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εξ αναβολής αγωνιστική, που θα διεξαχθεί αύριο και μεθαύριο, είναι πιθανότατα η πιο κρίσιμη για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Ο Παναθηναϊκός δοκιμάζεται στο Περιστέρι και ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον επικίνδυνο Αστέρα Τρίπολης.

Οι δύο «αιώνιοι», με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο και να εκκρεμεί ακόμα η αφαίρεση από τους «πράσινους» των τριών βαθμών, είναι ισόβαθμοι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Και αυτό δίνει μία «άγρια ομορφιά» στο πρωτάθλημα.

Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου έχει βρει ρυθμό κι αν φύγει αύριο από το Περιστέρι με τους τρεις βαθμούς, θα βάλει… δύσκολα στους πρωταθλητές. Υπάρχει και άλλο ένα πλεονέκτημα υπέρ του Παναθηναϊκού. Πως με τα οικονομικά δεδομένα που ξεκίνησε το πρωτάθλημα, κανείς δεν περίμενε πως θα μπορούσε να είχε φτάσει ώστε να διεκδικεί τον τίτλο. Και φυσικά ουδείς θα καταλογίσει ευθύνες στους παίκτες του, αν δεν τον κατακτήσουν.

Αντιθέτως, πολλά θα έχουν να «ακούσουν» στον Πειραιά, διοίκηση, τεχνική ηγεσία και ποδοσφαιριστές, αν τελικά χάσουν τα πρωτεία. Και η σκέψη αυτή, σίγουρα θα «βαραίνει» τα πόδια των ποδοσφαιριστών του Περέιρα, που κι αυτός δείχνει να κυριεύεται από το άγχος μιας αποτυχίας.

Οσο για τον ΠΑΟΚ, αποδείχτηκε πως η κορυφή δεν ήταν αρκετή για να καλύψει τις αδυναμίες του. Κοιτάζοντας τη βαθμολογία, ελάχιστοι μπορούν να πιστέψουν πως βρίσκεται δέκα βαθμούς πίσω από τον Παναθηναϊκό και ουσιαστικά δεκατρείς από τον Ολυμπιακό. Και το χειρότερο γι’ αυτόν: Στη Θεσσαλονίκη, για την κατρακύλα… φταίνε η Αθήνα και ο Πειραιάς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή