Κατηγορίες απαγγέλθηκαν σε πέντε διαιτητές κι έναν πρόεδρο

Κατηγορίες απαγγέλθηκαν σε πέντε διαιτητές κι έναν πρόεδρο

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O πρόεδρος του Λεβαδειακού Ι. Κομπότης και πέντε διαιτητές της Σούπερ Λίγκας πήγαν χθες στο γραφείο του ανακριτή διαφθοράς Γ. Ανδρεάδη, προκειμένου να τους απαγγελθούν κατηγορίες για την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» στο ποδόσφαιρο.

Πρόκειται για τους διαιτητές Απόστολο Αμπάρκιολη, Γιάννη Κάμπαξη, Κώστα Ιωαννίδη, Ηλία Σπάθα (που είναι και διεθνής) και Αλέξανδρο Δημητρόπουλο. Στους δύο τελευταίους διαιτητές δεν είχε, κατά πληροφορίες, ασκηθεί ποινική δίωξη από τον εισαγγελέα Αρ. Κορέα και φέρονται να είναι μέσα στα νέα πρόσωπα για τα οποία προέκυψε εμπλοκή κατά την ανακριτική διαδικασία.

Στο γραφείο του ανακριτή βρέθηκε και η δικηγόρος και νυν μέλος πειθαρχικής επιτροπής Football League, Ιωάννα Παντελοπούλου, η οποία, όπως και όλοι οι προαναφερθέντες, πήραν προθεσμία για να απολογηθούν μετά τις 24/4.

Βγαίνοντας από το γραφείο του ανακριτή, ο κ. Κομπότης δήλωσε: «Δεν κατηγορούμαι για την εγκληματική οργάνωση, αλλά για μία δήλωση που είχε κάνει ο Κωστούλας μετά από αγώνα των δύο μας ομάδων. Ζήτησα και πήρα προθεσμία».

Προχθές, στο γραφείο του ανακριτή, προκειμένου να τους απαγγελθούν κατηγορίες για την ίδια υπόθεση, βρέθηκαν τέσσερα πρόσωπα. Πρόκειται για τον πρώην τακτικό δικαστή και εν ενεργεία μέλος του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ, Γιώργο Βλάσση, τη δικηγόρο και εν ενεργεία αναπληρωματικό μέλος Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, Μαρία Αναστασάκη, τον επίτιμο εισαγγελέα εφετών και πρώην πρόεδρο της πειθαρχικής επιτροπής της Φούτμπολ Λιγκ, Λευτέρη Ζάμπρα, τον επίτιμο αντεισαγγελέα εφετών και πρώην αναπληρωτή πρόεδρο της πειθαρχικής επιτροπής Φούτμπολ Λιγκ, Χαρίλαο Ζυγογιάννη, οι οποίοι ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν μετά τις 20 Απριλίου.

Οι κατηγορίες που, σύμφωνα με πληροφορίες, αντιμετωπίζουν κατά περίπτωση είναι της απιστίας και της δωροδοκίας-δωροληψίας για την προσυνεννόηση αγώνα σε βαθμό κακουργήματος βάσει του αρ. 132 του αθλητικού νόμου. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αριθμός των κατηγορουμένων έχει αυξηθεί από 16, που ήταν αρχικά, σε 21.

Μετά το Πάσχα αναμένεται να καταθέσουν τα πρόσωπα που φέρονται να αντιμετωπίζουν τις περισσότερες και βαρύτερες κατηγορίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή