Ομάδες μοντέλα

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο ομάδες «έκλεψαν την παράσταση» της 30ής αγωνιστικής. Ο Αστέρας Τρίπολης, που ανέτρεψε το 2-0 του Παναθηναϊκού, στην άδεια Λεωφόρο, παίρνοντας τον βαθμό της ισοπαλίας και τα Γιάννινα, που «έπνιξαν» τον Ολυμπιακό με 3-1.

Το εντυπωσιακό είναι πως τα αποτελέσματα δεν ήταν… τυχαία αλλά έπειτα από μεστές εμφανίσεις των δύο ομάδων της περιφέρειας. Ηρθαν με προγραμματισμό, υπομονή, σχεδιασμό και πιστή εφαρμογή των εντολών, των δύο Ελλήνων προπονητών τους.

Αποδεικνύεται, λοιπόν, πως δεν χρειάζονται τα πολλά λεφτά για να δημιουργηθεί ένα σύνολο που θα σταθεί ανταγωνιστικά, απέναντι στους «μεγάλους» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σωστός σχεδιασμός είναι απαραίτητος, χωρίς επικοινωνιακά «φουσκώματα» των παικτών και των μεμονωμένων αποτελεσμάτων.

Το ζητούμενο πλέον για τις δύο αυτές ομάδες, είναι το πού μπορούν να φτάσουν. Κι αν για τον Αστέρα η συμμετοχή στα πλέι οφ είναι σίγουρη, ο ΠΑΣ έχει πολύ δρόμο ακόμα για να το πετύχει. Ομως και μόνο, που έχει φτάσει σ’ αυτό το σημείο, του αξίζουν συγχαρητήρια.

Απομένει λοιπόν, ο κόσμος των δύο ιστορικών αυτών πόλεων να σταθεί δίπλα στις ομάδες. Να μην υπάρχει παιχνίδι που θα διεξαχθεί, χωρίς να είναι κατάμεστες οι εξέδρες. Γιατί το θέαμα που παρουσίαζαν μέχρι τώρα οι κερκίδες, δεν έδινε και μεγάλο κουράγιο στου διοικούντες. Και αυτό είναι άδικο.

Η περιφέρεια έχει υπάρξει «αιμοδότης» των ομάδων του κέντρου. Αν κάποια στιγμή μπορέσουν και σταματήσουν αυτή την εσωτερική «μετανάστευση», σε συνδυασμό με την οικονομική δυσπραγία των «μεγάλων», τότε η ψαλίδα μπορεί να κλείσει ακόμα περισσότερο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή