Κοντονής: Οι εξελίξεις ξεπερνάνε και τους χειρότερους φόβους μου

Κοντονής: Οι εξελίξεις ξεπερνάνε και τους χειρότερους φόβους μου

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θέση στις ραγδαίες δικαστικές εξελίξεις που αφορούν τον χώρο του ποδοσφαίρου πήρε ο υφυπουργός Αθλητισμού Στ. Κοντονής σε συνέντευξη που έδωσε στην ιστοσελίδα Left. «Οι τελευταίες δικαστικές εξελίξεις ξεπερνάνε και τους χειρότερους φόβους μου, υπό την έννοια ότι οι πρώτοι που τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις είναι αυτοί οι οποίοι αποτελούσαν τα πειθαρχικά όργανα της ΕΠΟ για να απονέμουν δικαιοσύνη και, δυστυχώς, είναι συνταξιούχοι δικαστές και δικηγόροι εν ενεργεία και διαιτητές». Επίσης πρόσθεσε: «Η βία στα γήπεδα, η διαφθορά, η ανυποληψία και η καχυποψία είναι διάσπαρτες στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Εδώ πρέπει να γίνει μια παρέμβαση από την πολιτεία, διότι οι φορείς του ποδοσφαίρου όχι μόνο δεν αντιλαμβάνονται το πρόβλημα αλλά κλείνουν τα μάτια, για να μην πω ότι το υποθάλπουν». Για το ενδεχόμενο του διεθνούς αποκλεισμού του ελληνικού ποδοσφαίρου, υποστήριξε: «Αν έχουμε να επιλέξουμε μεταξύ του να γίνει μια κάθαρση από το να παραμείνει το καθεστώς που βιώνουμε σήμερα, με το να παίζουν οι ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη, τότε θα προτιμήσουμε το πρώτο».

Η πρόταση του εισαγγελέα Εφετών Π. Πούλιου σχετικά με τα πρόσωπα που κατηγορούνται για την υπόθεση των «στημένων αγώνων» της περιόδου 2009-2011 αναμένεται να γνωστοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα, οπότε θα συνεχιστεί και η απαγγελία κατηγοριών από τον ανακριτή διαφθοράς Γ. Ανδρεάδη για την υπόθεση της «εγκληματική οργάνωσης». Η ανακριτική διαδικασία στρέφεται και σε βοηθούς διαιτητές σε αγώνες που εξετάζονται ως προς τη διαιτητική συμπεριφορά.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή