Ακόμη πιο ψηλά ο πήχυς του επί κοντώ

Ακόμη πιο ψηλά ο πήχυς του επί κοντώ

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα ελληνικά «διαμάντια» του επί κοντώ έλαμψαν στα Ντάιαμοντ Λιγκ της Σαγκάης και της Ντόχα. Στην πρώτη κόντρα της χρονιάς, η Κυριακοπούλου επικράτησε της Στεφανίδη και, μάλιστα, με πανελλήνιο ρεκόρ (4,73). Εντυπωσιακός ήταν και ο Κώστας Φιλιππίδης, ο οποίος πρώτευσε στη διοργάνωση του Κατάρ.

Το πρώτο ραντεβού ανάμεσα στις Ελληνίδες «κυρίες των αιθέρων» δόθηκε στη Σαγκάη και εξελίχθηκε σε… εθνική μονομαχία, η οποία ουσιαστικά ξεκίνησε όταν ο πήχυς έφτασε στα 4,58. Η Στεφανίδη πέρασε το ύψος με την πρώτη, ενώ η Κυριακοπούλου χρειάστηκε τρεις προσπάθειες. Πάνω από τα 4,68 πέρασε μόνο η Νικόλ. Στη συνέχεια, ο πήχυς τοποθετήθηκε στα 4,73 και η αθλήτρια του Μ. Καραγιάννη «οικειοποιήθηκε» το ύψος στο δεύτερο άλμα της. Οι αθλήτριές μας έπιασαν τα όρια τόσο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Πεκίνου όσο και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Στο Κατάρ, ο Κώστας Φιλιππίδης άρχισε από τα 5,50 και έφτασε στα 5,75, ύψος που του έδωσε τη νίκη. Ο επικοντιστής προσπάθησε να υπερβεί τα 5,85 αλλά δεν κατάφερε να βελτιώσει το πανελλήνιο ρεκόρ. Βέβαια, εξασφάλισε την πρόκριση για το παγκόσμιο του Αυγούστου και για τους Ολυμπιακούς. «Οταν ξεκινάς τη σειρά του Ντάιαμοντ Λιγκ με νίκη αποτελεί ένα από τα καλύτερα κίνητρα για να προσπαθήσεις περισσότερο στους υπόλοιπους αγώνες. Πέρασα εύκολα τα 5,75μ. και πίστευα ότι μπορούσα να κάνω το ίδιο και στα 5,85μ. για να πετύχω πανελλήνιο ρεκόρ. Θα προσπαθήσω να το κάνω στην επόμενη διοργάνωση», δήλωσε ο πρωταθλητής ενώ ο προπονητής του, Δημήτρης Κυττέας είπε στην «Κ»: «Το άλμα στα 5,75 ήταν πολύ καλό. Αλλάξαμε κοντάρι για το πανελλήνιο αλλά δεν τα καταφέραμε. Βρίσκεται κοντά για να το πετύχει. Αρκεί να βοηθήσουν οι συνθήκες». Ο Κ. Φιλιππίδης, την Παρασκευή (23/5) θα πάρει μέρος σε μίτινγκ στη Γερμανία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή