Δεν μπορεί να απαλλαγεί από τον τραυματισμό ο Μπολτ

Δεν μπορεί να απαλλαγεί από τον τραυματισμό ο Μπολτ

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο Μόναχο βρίσκεται αυτές τις ημέρες ο χρυσός Ολυμπιονίκης, Γιουσέιν Μπολτ. Η «αστραπή» του παγκόσμιου στίβου δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει τον τραυματισμό στο αριστερό πόδι και άγνωστο παραμένει εάν θα καταφέρει να βρεθεί σε καλή κατάσταση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα (22-30/8), σε μία διοργάνωση που αναμένεται να είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική στα σπριντ.

Ο Τζαμαϊκανός πρωταθλητής επισκέφτηκε τον φημισμένο γιατρό Μιούλερ, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι ένα πρόβλημα ψηλά στο πόδι του 28χρονου εμποδίζει την κίνηση και προσθέτει πίεση στα γόνατα και τον αστράγαλο. Ο Γιουσέιν θα μείνει στο Μόναχο προκειμένου να ολοκληρώσει τη θεραπεία που του έχει προτείνει ο γιατρός και, στη συνέχεια, θα προσπαθήσει να κερδίσει το χαμένο έδαφος ώστε να υπερασπιστεί τους τίτλους του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πεκίνου, το οποίο θα διεξαχθεί τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου.

Ιδιαίτερα ανήσυχος για τον τραυματισμό του πρωταθλητή είναι και ο προπονητής του, Γκλεν Μιλς. «Διαμαρτύρεται ότι δεν μπορεί να κάνει προπόνηση. Είμαι ανήσυχος για την προετοιμασία του εν όψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Θα μιλήσω με τον γιατρό και από αυτά που θα μου πει θα εξαρτηθεί και το πώς θα διαμορφώσουμε το πρόγραμμά μας» δήλωσε ο προπονητής στο «Reuters».

Στο στάδιο η «φωλιά του πουλιού», στην πρωτεύουσα της Κίνας θα βρεθούν πολλοί που θέλουν να νικήσουν τον ζωντανό θρύλο των αγωνισμάτων. Ανάμεσα σε αυτούς και ο Τζάστιν Γκάτλιν. Ο 33χρονος Αμερικανός βρίσκεται σε άριστη αγωνιστική κατάσταση. Εχει τρέξει τα 100 μ. σε 9.74 (9.98 ο καλύτερος χρόνος του Μπολτ το 2014) και τα 200 σε 19.57 (20.13 ο Μπολτ το 2014) και οι φίλοι του κλασικού αθλητισμού περίμεναν να δουν την κόντρα ανάμεσα σε αυτόν και τον Μπολτ. Οπως, όμως, όλα δείχνουν ο Τζαμαϊκανός δύσκολα θα είναι, εάν αγωνιστεί, ανταγωνιστικός. Ο Γκάτλιν ανακοίνωσε ότι θα πάρει μέρος στη Λωζάννη (ο Γιουσέιν απέσυρε τη συμμετοχή του) και ο τελευταίος του αγώνας, πριν από το Πεκίνο, θα είναι το Ντάιαμοντ Λιγκ του Μονακό (17 Ιουλίου). Αντίθετα, άγνωστο παραμένει σε ποια διοργάνωση θα αποφασίσει να δοκιμάσει τις δυνάμεις του ο Μπολτ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή