Τα προβλήματα επηρέασαν και το ιστορικό Ράλλυ Αιγαίου

Τα προβλήματα επηρέασαν και το ιστορικό Ράλλυ Αιγαίου

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι οικονομικές συνθήκες που επικρατούν τις τελευταίες ημέρες στη χώρα είχαν επιπτώσεις και στον ιστορικότερο αγώνα ιστιοπλοΐας ανοικτής θάλασσας, το Ράλλυ Αιγαίου, που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης. Η Οργανωτική Επιτροπή αποφάσισε να τροποποιήσει τη διαδρομή και για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού ο πολύχρωμος στόλος δε θα πλεύσει στο Αιγαίο Πέλαγος αλλά θα κινηθεί κοντά στον Σαρωνικό Κόλπο.

Το 52ο Ράλλυ Αιγαίου είχε προγραμματιστεί να περάσει από τα νησιά της Άνδρου και της Σκύρου αλλά πολλοί ιστιοπλόοι θα ακύρωναν τη συμμετοχή τους διότι, δεδομένων των συνθηκών, θα αντιμετώπιζαν πρόβλημα με τα έξοδα συμμετοχής στον αγώνα (διανυκτερεύσεις, μεταφορά εξοπλισμού κλπ.). Έτσι, αποφασίστηκε να εκτελεστούν δύο διαδρομές ανοικτής θαλάσσης με εκκίνηση από το Φαληρικό Όρμο, τα Σαββατοκύριακα στις 18 και 19 και στις 25 και 26 Ιουλίου. «Η αιτία ήταν οι παρούσες οικονομικές συνθήκες, εξαιτίας των οποίων τα πληρώματα δε θα μπορούσαν να ανταποκριθούν σε έναν αγώνα εννέα ημερών. Επίσης, από ψυχολογικής πλευράς κανένας δεν επιθυμεί, τέτοιες στιγμές, να αφήσει την οικογένειά του και να φύγει», δήλωσε στην «Κ» ο πρόεδρος του ΠΟΙΑΘ, Γιάννης Μαραγκουδάκης.

Οι δύο ιστιοδρομίες του φετινού Ράλλυ Αιγαίου θα ξεκινήσουν από τον Φαληρικό Όρμο, η μία θα έχει σημείο στροφής τη βραχονησίδα Παραπόλα και τερματισμό τη Βουλιαγμένη (μήκος 122 ναυτικών μιλίων) και η άλλη σημείο στροφής τη βραχονησίδα Πιπέρι και τερματισμό το Σούνιο (μήκος 94 ναυτικών μιλίων).   

Ο ιστορικός θεσμός της ελληνικής ιστιοπλοΐας, στα 51 χρόνια του, έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 120 επισκέψεις σε νησιά του Αιγαίου Πελάγους και έχει διανύσει με πανιά μία απόσταση μεγαλύτερη από την περίμετρο της γης. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το Ράλλυ Αιγαίου είναι η πρώτη ερασιτεχνική διοργάνωση στην Ελλάδα που έφερε την ιδιωτική χορηγία στον αθλητισμό και δεν επιβαρύνει οικονομικά την Πολιτεία.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή