Ασπρο… μαύρο

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ειδησεογραφία του Σαββατοκύριακου έδωσε την ευκαιρία να αποδειχθεί πόσο υπερβολικά επιπόλαια αντιμετωπίζει η πλειονότητα του αθλητικού Τύπου και τις επιτυχίες, αλλά και τις αποτυχίες. Και επιπλέον, το πόσο εύκολα βγάζει συμπεράσματα, για την ποιότητα παικτών και ομάδων.

Η κατάκτηση της τρίτης θέσης στον κόσμο από την Εθνική πόλο προβλήθηκε ως βασικό θέμα μόνο από μία εφημερίδα, για μόλις μία μέρα και μετά στη… λήθη. Κανείς δεν ασχολήθηκε για το πώς αυτά τα παιδιά φτάνουν στα μετάλλια, χωρίς να τους προσφέρονται τα ελάχιστα.

Η μπασκετική ΑΕΚ έριξε στο «πυρ» τον πρωταθλητή Ευρώπης με τους εφήβους και ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα, τον Νίκο Δίπλαρο, επειδή είχε το θάρρος να δηλώσει πως θα ήθελε στο μέλλον να παίξει στον Ολυμπιακό ή στον Παναθηναϊκό. Αλήθεια, η ελληνική αθλητική κουλτούρα «τιμωρεί» τη φιλοδοξία και την ειλικρίνεια;

Στον ποδοσφαιρικό «Δικέφαλο», οι κραυγές απογοήτευσης από τις φιλικές εμφανίσεις έγιναν… διθύραμβοι μετά το 1-1 με τη Σεβίλλη. Είμαι σίγουρος πως στον επόμενο αγώνα, αν κάτι «στραβώσει», γεγονός τελείως φυσικό, αφού όλοι οι προπονητές πειραματίζονται, θα επανέλθει η γκρίνια.

Στον Ολυμπιακό οι ειδικοί σχολιαστές απεφάνθησαν: η ομάδα δεν χρειάζεται σέντερ φορ. Με τις δύο ενέργειες του Φινμπόγκασον, ένα γκολ… πάρε βάλε από τον Πάρντο και ένα σουτ άουτ, έπειτα από μία καλή προσποίηση, έβγαλαν τα συμπεράσματά τους. Σίγουρα, ο Ισλανδός έδειξε καλά στοιχεία, αλλά δεν θα εκπλαγώ αν μετά από ένα… άχαστο, οι ίδιοι θα ζητούν από τον Μαρινάκη να πάρει αντικαταστάτη του!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή