Αισιόδοξα μηνύματα

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί ένας κούκος –κόντρα στη λαϊκή παροιμία– να φέρει την άνοιξη; Θεωρώ ότι αν αυτός ακούει στο όνομα Μπερμπάτοφ, ακόμα κι αν δεν το πετύχει στο φινάλε, θα δημιουργήσει τεράστιες προσδοκίες στους οπαδούς της ομάδας του και θα βάλει πολύ υψηλούς στόχους γι’ αυτήν. Η απόφαση του Ιβάν Σαββίδη να πάρει τον παγκόσμιας εμβέλειας 34χρονο ποδοσφαιριστή στην ομάδα του, πέρα από τα αγωνιστικά, έχει και επικοινωνιακά κέρδη. Εστειλε το δικό του μήνυμα, προς φίλους και αντιπάλους, πως είναι αποφασισμένος να διεκδικήσει τα πρωτεία στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο, χωρίς να λογαριάσει το κόστος.

Οσο κι αν, ως λαός, ενθουσιαζόμαστε εύκολα, κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τον κόσμο του ΠΑΟΚ, που στο πρόσωπο του Βούλγαρου άσου βλέπει τον «μεσσία» που θα τον οδηγήσει στη «Γη της Επαγγελίας».

Η στιγμή της κατάκτησης του τίτλου του πρωταθλήματος, στην οποία στην περυσινή περίοδο είχε πιστέψει, έπειτα από την επικράτηση επί του Ολυμπιακού, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», θεωρεί πλέον πως ετεροχρονίστηκε κατά μία περίοδο. Ουδείς μπορεί να του στερήσει αυτήν την πίστη και τον ενθουσιασμό που πηγάζει από αυτήν.

Πέρα όμως από το κλίμα που επικρατεί στην Τούμπα, η υπέρβαση του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, Ιβάν Σαββίδη, σίγουρα θα δημιουργήσει νέα δεδομένα για τους ανταγωνιστές του στο επαγγελματικό μας πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Ηδη σ’ αυτό θα βρεθούν αντιμέτωποι του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, οι Μίκαελ Εσιέν με τον Παναθηναϊκό, ο Εστεμπάν Καμπιάσο με τον Ολυμπιακό και ο Ντιέγκο Μπουονανότε με την ΑΕΚ. Εστω κι αν ο τελευταίος δεν «κουβαλάει» το βαρύ όνομα το τριών, μπορεί να ανεβάσει την απόδοση της ομάδας του σε ανταγωνιστικό επίπεδο.

Αν σ’ αυτές τις μεταγραφές προστεθεί και η άρνηση του Παναθηναϊκού να παραχωρήσει τους Μάρκους Μπεργκ και Νίκο Καρέλη –μάλιστα αφού χάθηκαν τα λεφτά από τη συμμετοχή στο Europa League– δείχνει πως τα αφεντικά των τεσσάρων ΠΑΕ έχουν αποφασίσει να κάνουν την οικονομική υπέρβαση και να τονώσουν το ενδιαφέρον του κόσμου για το πρωτάθλημα. Τώρα, αν θα ισοσκελιστεί ο ισολογισμός αγωνιστικά, με τα όσα λεφτά ξόδεψαν, κανείς δεν μπορεί να το εγγυηθεί. Αφού οι υπολογισμοί στα χαρτιά πολλές φορές δεν βγαίνουν στο… χορτάρι.

Ομως ακόμα κι έτσι, σε μία περίοδο που ουδείς θα φανταζόταν ότι θα έρχονταν στην Ελλάδα παίκτες τέτοιας αξίας, η απόκτησή τους αυτή καθεαυτή έχει «ζεστάνει» τον κόσμο. Μένει να δημιουργηθεί και το κατάλληλο «κλίμα εμπιστοσύνης» προς τους θεσμούς και τα όργανα της διοργανώτριας αρχής, ώστε να αρχίσουν να γεμίζουν και πάλι οι εξέδρες, για να μη δούμε την απογοητευτική εικόνα των δύο πρώτων αγωνιστικών στις περισσότερες από αυτές.

Οι διοικήσεις των τεσσάρων ΠΑΕ, οι ομάδες των οποίων αναμένεται ότι θα προσπαθήσουν να κόψουν πρώτες το νήμα, στο τέλος της κούρσας, έκαναν με τις μεταγραφές το κάλεσμα προς τον κόσμο τους. Περιμένουν τώρα από αυτόν να ανταποκριθεί σ’ αυτό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή