«Καυτή» αγωνιστική

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ευρώπη μπορεί να περιμένει. Επιστροφή στα… δικά μας, με παιχνίδια – φωτιά, που αν και βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή της Σούπερ Λίγκας, μπορεί να σηματοδοτήσουν πολλά για τη συνέχεια. Και όχι μόνο σε αγωνιστικό επίπεδο. Το ματς της αγωνιστικής γίνεται αύριο στην Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ του Μπερμπάτοφ υποδέχεται τον Ολυμπιακό του Καμπιάσο. Ποιος θα το φανταζόταν πως οι τεράστιοι σε παγκόσμιο επίπεδο αυτοί παίκτες θα βρίσκονταν αντίπαλοι σε ένα ελληνικό γήπεδο, για ματς πρωταθλήματος;

Το πρώτο ερώτημα που γεννάται, είναι αν οι δύο ομάδες θα δείξουν επηρεασμένες, σωματικά και πνευματικά, από τους ευρωπαϊκούς τους αγώνες. Κι αν, φυσικά, οι προπονητές τους αποφασίσουν να ξεκουράσουν κάποιους παίκτες τους. Οπότε είναι πιθανόν να αλλάξουν και οι ισορροπίες.

Ο γηπεδούχος θέλει τους τρεις βαθμούς και για να μειώσει τη διαφορά στους δύο από τους νταμπλούχους, αλλά και να αποδείξει πως φέτος δεν μένει στα… λόγια για την υπόθεση του τίτλου, αλλά είναι έτοιμος να τον διεκδικήσει μέσα στους αγωνιστικούς χώρους. Οι δύο τελευταίες νίκες του, με ανατροπές επί της ΑΕΚ και στο Περιστέρι, είναι ενδεικτικές του «θέλω» παικτών και τεχνικής ηγεσίας.

Αγωνιστικά, θεωρώ πως το σύστημα το οποίο προτιμά ο Τούντορ δίνει μια υπεροπλία στην ομάδα του στον χώρο του κέντρου και της επίθεσης, αλλά αφήνει κενά στην άμυνα. Αλλωστε, δεν είναι τυχαίο πως οι δύο τελευταίοι αντίπαλοί του δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες, όταν βρέθηκαν πίσω στο σκορ.

Κάτι που σίγουρα θα το έχει διαπιστώσει ο Σίλβα, αφού παρακολούθησε το τελευταίο ματς του «Δικεφάλου» με τον Ατρόμητο και θα προετοιμάσει το πλάνο του. Ομως συμβαίνει πολλές φορές, ο σχεδιασμός επί χάρτου να μη βγαίνει στο χόρτο. Εξάλλου, οι «ερυθρόλευκοι», παίκτες και προπονητής, θα βρεθούν σε ένα «καυτό» γήπεδο, όπως είναι η Τούμπα, ειδικά στα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Το άλλο παιχνίδι της αγωνιστικής θα παιχτεί απόψε στην Ξάνθη. Ο Παναθηναϊκός αναμένεται να διεκδικήσει με πάθος τους τρεις βαθμούς, περιμένοντας απώλειες του «αιωνίου» αύριο, ώστε ακόμη και να ισοβαθμήσει μαζί του στην κορυφή της βαθμολογίας. Επιζητεί όμως τη νίκη και για έναν σοβαρότερο, κατά τη γνώμη μου, λόγο. Και αυτός είναι να μπει στον δρόμο της αγωνιστικής ανάκαμψης, διώχνοντας, οι πάντες, το άγχος από πάνω τους και να επανέλθει η ηρεμία στις σχέσεις ομάδας – οργανωμένων οπαδών.

Εχει τις δυνατότητες να πετύχει τον στόχο του; Θεωρώ πως ναι, αφού η ακριτική ομάδα δεν δείχνει να έχει βρει ακόμη ρυθμό. Αρκεί, φυσικά, Αναστασίου και ποδοσφαιριστές να αφήσουν πίσω τους λάθη των προηγούμενων αγωνιστικών και να μπουν σαν μια γροθιά στον αγωνιστικό χώρο στα Πηγάδια.

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής ξεκινά αύριο, στο ΟΑΚΑ, όπου η ΑΕΚ, με τον αέρα του διπλού στη Βέροια, παίζει με τον Ατρόμητο. Είναι ένα παιχνίδι που θα δείξει εάν πράγματι η γηπεδούχος θα διεκδικήσει φέτος κάτι περισσότερο από μία θέση στα πλέι οφ, και αν ο φιλοξενούμενος θα κλείσει την παρένθεση των τριών αποτυχημένων αγώνων του.

[email protected]

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή