Της αμύνης τα παιδιά

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Και τα ντέρμπι συνεχίζονται… Τα βλέμματα των φιλάθλων θα είναι στραμμένα αύριο στην Τούμπα, όπου ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό, σε ένα παιχνίδι… βαρόμετρο για τις δύο ομάδες. Οσο κι αν βρισκόμαστε στην αρχή ακόμη του μαραθωνίου, η απώλεια βαθμών θα επηρεάσει σίγουρα τον ηττημένο. Ιδίως αν νωρίτερα ο Ολυμπιακός φύγει αλώβητος από το Περιστέρι, τότε το προβάδισμα για τους «ερυθρόλευκους» θα είναι σημαντικό.

Αγωνιστικά, το ματς αποτελεί ένα… γρίφο και παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον. Σίγουρα ο Ιγκορ Τούντορ γνωρίζει τον τρόπο με τον οποίο θα προσπαθήσει ο Γιάννης Αναστασίου να «αλώσει» την έδρα του: Κλειστή άμυνα, αναμονή και με χτύπημα στις αντεπιθέσεις. Σύστημα που μπορεί να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα στους φιλοξενούμενους, καθώς η αμυντική λειτουργία της ομάδας του Κροάτη τεχνικού δεν είναι και από τις καλύτερες.

Επομένως, δεν θα πρέπει να αποτελέσει έκπληξη, εάν δούμε κάτι διαφορετικό στον σχεδιασμό του. Ακόμη και αλλαγή στη φιλοσοφία του, να αγωνίζεται με τρεις αμυντικούς, ενισχύοντας τη γραμμή του κέντρου, για να έχει μεγάλη επιθετικότητα και κατοχή της μπάλας. Πιθανότατα το πάθημα στο ματς με τον Ολυμπιακό να του έχει γίνει μάθημα.

Από την πλευρά του, ο Ελληνας τεχνικός γνωρίζει πως αν ο αντίπαλος παίξει με τη γνωστή του τακτική, θα πρέπει να δώσει τη «μάχη» του στο κέντρο του γηπέδου, όπου η αμυντική του λειτουργία είναι απαραίτητο να αρχίζει από εκεί. Είναι σίγουρο πως, αν κατορθώσει και «κλέψει» εκεί την μπάλα, τότε με τις αντεπιθέσεις που θα βγάλει, ειδικά από τον άξονα, θα μπορέσει να διασπάσει το αμυντικό δίδυμο του «Δικεφάλου», το οποίο δεν… φημίζεται για την ταχύτητά του.

Επομένως, αν κάποιος θελήσει να κάνει μία πρόβλεψη, στο πού θα κριθεί το ντέρμπι, θα πρέπει να επικεντρωθεί στο κέντρο του γηπέδου. Εκεί ο γηπεδούχος δείχνει να έχει μια υπεροπλία, αλλά το αν θα την εκμεταλλευτεί, θα εξαρτηθεί κατά πολύ από τις μεταβιβάσεις των παικτών του. Και, φυσικά, αν οι αντίστοιχοι του φιλοξενούμενου πιέσουν ώστε να τους υποχρεώσουν να υποπέσουν σε λανθασμένες πάσες.

Στα υπέρ του ΠΑΟΚ είναι και η συμπαράσταση που θα έχει από τον κόσμο του. Οι οπαδοί του γνωρίζουν πως ακόμη και η ισοπαλία τούς απομακρύνει πολύ από την κορυφή και αναμένεται να γεμίσουν τις εξέδρες για να τον υποστηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις. Αυτό όμως μπορεί να αποτελέσει και… μπούμερανγκ, καθώς η πίεση σε τέτοιες περιπτώσεις δημιουργεί άγχος στους παίκτες.

Κάτι που δεν θα έχουν οι αντίπαλοί τους, αφού δεν είναι το «φαβορί του αγώνα», όπως δεν είναι καμία ομάδα του πρωταθλήματος που αγωνίζεται στην Τούμπα. Γι’ αυτό και ο Γιάννης Αναστασίου είναι απαραίτητο να αποφορτίσει τους ποδοσφαιριστές του, ώστε με «καθαρό μυαλό» να μπορέσουν να γυρίσουν υπέρ τους όλα τα αβαντάζ του ΠΑΟΚ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή