Χωρίς περιθώρια

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Και τα ντέρμπι συνεχίζονται. Στο πέμπτο της σειράς, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται αύριο την ΑΕΚ, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, με τις δύο ομάδες να μην έχουν περιθώρια άλλων απωλειών, αν θέλουν να παραμείνουν σε τροχιά διεκδίκησης τίτλου. Κι αν στους ανθρώπους της φιλοξενούμενης κάτι τέτοιο υπήρχε μόνο στην άκρη του μυαλού τους, στους «πράσινους» παραμένει ως στόχος.

Οι δύο αντίπαλοι στα προηγούμενα αντίστοιχα παιχνίδια δεν κατάφεραν να πάρουν βαθμό. Ο Παναθηναϊκός την περασμένη Κυριακή ηττήθηκε στην Τούμπα, όπως και η ΑΕΚ, η οποία γνώρισε και τη συντριβή στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» από τον Ολυμπιακό με 4-0. Ενα αποτέλεσμα που στάθηκε αφορμή για την απομάκρυνση από την τεχνική ηγεσία του Τραϊανού Δέλλα.

Για τους «πράσινους» οι κραδασμοί από την ήττα δεν ήταν ισχυροί. Αντιθέτως, διοίκηση και Γιάννης Αναστασίου την αντιμετώπισαν με σύνεση και ηρεμία, περιμένοντας το αυριανό ματς, γνωρίζοντας πως είναι πολύ πιο κρίσιμο βαθμολογικά από εκείνο που προηγήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Ψυχολογικά, οι δύο αντίπαλοι έδειξαν να αναπτερώνεται το ηθικό τους. Η φιλοξενούμενη προέρχεται από δύο νίκες, με το 5-1 επί του Ηρακλή στο πρωτάθλημα και το 0-1 στην Ξάνθη για το κύπελλο, ενώ για την ίδια διοργάνωση, ο γηπεδούχος φιλοδώρησε με τρία γκολ τον Λεβαδειακό, στη Λεωφόρο. Επομένως, βαρόμετρο για το πού θα κριθεί ο αγώνας αναμένεται να αποτελέσει η αγωνιστική κατάσταση των αντιπάλων στο γήπεδο.

Στον τομέα αυτό ο γηπεδούχος δείχνει να υπερέχει. Και «ως ονόματα», αλλά και με την εμπειρία που διαθέτουν οι παίκτες του, μπορούν, εκμεταλλευόμενοι και τη συμπαράσταση των οπαδών, να αντεπεξέλθουν με επιτυχία στις δυσκολίες που παρουσιάζει το παιχνίδι.

Το κρίσιμο ερώτημα που αφορά ποδοσφαιριστές και τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού είναι: Αν κάτι πάει στραβά, θα παρουσιαστεί καθίζηση παρόμοια του δεκαλέπτου της Τούμπας ή θα υπάρξει ανάκαμψη; Είναι ένα σημείο, όπως αποδείχθηκε και σε άλλους αγώνες, στο οποίο υπάρχει πρόβλημα.

Κάτι που θα θελήσει σίγουρα να εκμεταλλευθεί η ΑΕΚ. Η οποία, μπορεί όταν πήγε να ανοιχτεί στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» να δέχθηκε άλλα τρία τέρματα, όμως στην Τούμπα απείλησε τον ΠΑΟΚ με ισοφάριση στα τελευταία λεπτά. Επομένως, στο παιχνίδι, όπως και στα περισσότερα ντέρμπι, οι κινήσεις των δύο προπονητών κατά τη διάρκειά του θα παίξουν σημαντικό ρόλο.

Επομένως, αν πάρουμε σαν «οδηγό» τα προηγούμενα ντέρμπι, η φιλοξενούμενη θα προσπαθήσει να δώσει χώρο στον γηπεδούχο και να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Αν μπορέσει να «κλέψει» μπάλες, θα δημιουργήσει πρόβλημα στην αμυντική λειτουργία του Παναθηναϊκού. Ο οποίος, αν μπορέσει και προηγηθεί, θα γείρει κατά πολύ τη ζυγαριά υπέρ του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή