Χωρίς προγνωστικά

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το κλασικό ντέρμπι είναι ένα και διεξάγεται απόψε στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, όπου ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Ολυμπιακό. Παιχνίδι που μόνο τα γραφεία στοιχημάτων μπορούν να κρίνουν αν υπάρχει φαβορί. Στις συνειδήσεις των φιλάθλων και με βάση την προϊστορία που υπάρχει, ουδείς μπορεί να προβλέψει τον νικητή. Σε όποια κατάσταση, αγωνιστική και ψυχολογική, κι αν βρίσκονται οι αντίπαλοι.

Οι οκτώ βαθμοί που χωρίζουν τον δεύτερο της βαθμολογίας γηπεδούχο από τον πρωτοπόρο φιλοξενούμενο, είναι μία αναφορά μόνο στη στατιστική και τίποτα περισσότερο σε ό,τι αφορά τη δυναμική με την οποία θα μπουν οι δύο αντίπαλοι στο γήπεδο. Μπορεί να δίνει ένα… μαξιλαράκι ασφαλείας στους «ερυθρόλευκους», αλλά από την άλλη… πεισμώνει τους «πράσινους», που θέλουν να αποδείξουν πως αυτή η διαφορά δεν απεικονίζει ξεκάθαρα τη διαφορά μεταξύ τους.

Ενα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του αγώνα είναι πως στους πάγκους θα βρίσκονται δύο νέοι προπονητές που ουσιαστικά δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους εκτός των συνόρων των πατρίδων τους. Ο Αντρέα Στραματσόνι στα 39 του χρόνια ήρθε στον Παναθηναϊκό με στόχο να τον οδηγήσει στην ανάκαμψη και να τον επαναφέρει στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σίγουρα δεν θα κριθεί η αξία του από τον σημερινό αγώνα. Απλά οι φίλοι της ομάδας αναμένουν να δουν τα πρώτα δείγματα της δουλειάς του.

Ο αντίπαλός του, ο 38άχρονος Μάρκο Σίλβα, ήδη έχει κερδίσει την εκτίμηση των οπαδών του Ολυμπιακού. Οχι τόσο από την άνευ απωλειών πορεία του στο πρωτάθλημα, αλλά από τις επιτυχίες του στο Τσάμπιονς Λιγκ και την πολύ πιθανή πρόκρισή του στις «16» κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Φυσικά, ούτε γι αυτόν, μία ήττα σήμερα, θα… διαγράψει τα όσα έχει παρουσιάσει.

Αγωνιστικά και οι δύο αντιμετωπίζουν προβλήματα. Ο Ιταλός τεχνικός δεν έχει στη διάθεσή του τον Βέμερ και σίγουρα υπολογίζει στην κόπωση από την παρουσία του Μπεργκ στον αγώνα με την Εθνική Σουηδίας και του Καρέλη με την Ελλάδα. Κάτι ανάλογο ισχύει και για τον Πορτογάλο, αφού είναι αβέβαιη η συμμετοχή του Σιόβα, ο Τσόρι είναι ανέτοιμος και αρκετοί διεθνείς του είχαν συμμετοχές στα παιχνίδια των χωρών τους.

Ενδεχόμενη αναφορά στα συστήματα που θα ακολουθήσουν οι δύο προπονητές θεωρώ πως δεν έχει καμία αξία. Αυτά τα ματς κρίνονται περισσότερο από το «θέλω» των παικτών και όχι από τις οδηγίες που θα δώσουν. Αυτές με την έναρξη του αγώνα έχουν ξεχαστεί και σημαντικό ρόλο θα παίξει το αγωνιστικό πάθος που θα επιδείξουν οι ποδοσφαιριστές. Αν λοιπόν σταθούμε σ’ αυτά τα δύο, οι οικοδεσπότες γνωρίζουν πως μόνο με νίκη μπορούν να ελπίζουν σε παραμονή σε τροχιά τίτλου. Κάθε άλλο αποτέλεσμα τους θέτει εκτός και ουσιαστικά δίνει και αυτό το πρωτάθλημα στον φιλοξενούμενο από τον Νοέμβριο και μόλις την 11η αγωνιστική.

Τέλος, θα πρέπει όλοι να έχουν υπ’ όψιν τους πως τα βλέμματα όλων που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο και όχι μόνο, θα είναι στραμμένα στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Παράγοντες, προπονητές, παίκτες καθώς και διαιτητές, είναι απαραίτητο να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και να προασπίσουν το άθλημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή