Η Ιταλία εισηγήθηκε τιμωρία 26 αθλητών της

Η Ιταλία εισηγήθηκε τιμωρία 26 αθλητών της

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαστάσεις ανεξέλεγκτες έχουν πάρει τα σκάνδαλα χρήσης απαγορευμένων ουσιών από αθλητές. Πολλές Ολυμπιακές Επιτροπές ή Ομοσπονδίες επειδή φοβούνται ότι θα βρεθούν στο… μάτι του κυκλώνα των αποκλεισμών από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Αντιντόπινγκ προσπαθούν να διώξουν το… στίγμα από τον αθλητισμό τους και δίνουν οι ίδιες στη δημοσιότητα περιπτώσεις κάτω από τις οποίες μπορεί και να κρύβεται κάποια παρανομία. Αυτή τη φορά, ήταν η σειρά της ιταλικής Ολυμπιακής Επιτροπής (CONI). Εισηγήθηκε διετή αποκλεισμό 26 αθλητών, οι οποίοι φέρονται να απέφυγαν τους ελέγχους.

Ανάμεσα στους 26 βρίσκονται Ολυμπιονίκες, αθλητές που έχουν προκριθεί στους Ολυμπιακούς ή έχουν εγκαταλείψει την ενεργό δράση. Ξεχωρίζουν τα ονόματα του χρυσού Ολυμπιονίκη του 2008 στο βάδην, Αλεξ Σβάρτσερ, του 3ου στο τριπλούν στους Αγώνες του Λονδίνου, Φαμπρίτσιο Ντονάτο και του δευτεραθλητή κόσμου στο μήκος το 2007, Αντριου Χάου.

Οι αθλητές, κάποιοι από τους οποίους έχουν εγκαταλείψει τους αγωνιστικούς χώρους, φέρονται να απέφυγαν τους ελέγχους (σύστημα whereabouts του Παγκοσμίου Συμβουλίου Αντιντόπινγκ). Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι πρέπει να έγινε κάποιο λάθος στην ενημέρωση, ενώ στο πλευρό τους βρίσκεται η ομοσπονδία στίβου της χώρας. «Πιστεύω ότι οι αθλητές είναι θύματα. Δεν πρέπει να επιρρίπτουμε σε αυτούς όλες τις ευθύνες» δήλωσε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Αλφιο Τζιόμι, ενώ ο χάλκινος Ολυμπιονίκης του Λονδίνου, Φαμπρίτσιο Ντονάτο, πρόσθεσε: «Κανένας από εμάς δεν βρέθηκε θετικός σε κάποια απαγορευμένη ουσία. Κανείς δεν απέφυγε τους ελέγχους. Δεν υπήρξε σωστή ενημέρωση».

Και οι 26 αθλητές του στίβου έχουν κληθεί, στις αρχές του χρόνου, για να λογοδοτήσουν στην αρμόδια επιτροπή της CONI, η οποία θα αποφασίσει αν θα επιβληθεί διετής αποκλεισμός.

Από τους 26 αθλητές που έχουν βρεθεί στο στόχαστρο της CONI, οι έξι έχουν αποχωρήσει από την ενεργό δράση, ενώ άλλοι έξι έχουν κατακτήσει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή