Ισορροπημένη η ζυγαριά της πρεμιέρας

Ισορροπημένη η ζυγαριά της πρεμιέρας

2' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η καταμέτρηση των θετικών στοιχείων που κατέγραψε ο Παναθηναϊκός από την πειστική εμφάνισή του κόντρα στη Φενέρμπαχτσε, μπορεί να συνδυάστηκε με την ήττα στην Κωνσταντινούπολη, αλλά έδειξε τα σημεία που επιβάλλεται να βελτιωθούν οι «πράσινοι» στον δρόμο για τα προημιτελικά της Ευρωλίγκας.

Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να είχε νικήσει τη Φενέρμπαχτσε, αν έστω κι ένας παίκτης του αναλάμβανε αξιόπιστες επιθετικές πρωτοβουλίες στο τελευταίο πεντάλεπτο, όπως συνέβη με τον Αμερικανό Ντίξον και τον Ιταλό Ντατόμε, που έδωσαν λύσεις στο σκοράρισμα των γηπεδούχων, στην πιο καθοριστική στιγμή του αγώνα. Η Φενέρ είχε πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, ο Παναθηναϊκός είχε τρεις, ενώ σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες υπήρξε ισορροπία. Ιδιαίτερα, λόγω της απρόοπτης απουσίας του Διαμαντίδη, ο Παναθηναϊκός είχε ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη ενός ηγέτη και ο Παππάς, στον οποίο έχει δοθεί αυτός ο ρόλος, δεν έχει φτάσει ακόμα στο επιθυμητό επίπεδο που μπορεί να σκοράρει κατά… ριπάς. H συνύπαρξη του Παππά με τον Διαμαντίδη και τον Καλάθη στις δύο θέσεις των γκαρντ, θα δείξει, σύμφωνα με την αξία και των τριών παικτών, αν ο Παναθηναϊκός δεν χρειαζόταν έναν ακόμα περιφερειακό παίκτη.

Κι αν στην επίθεση υπάρχει ρευστότητα για κάθε ομάδα, αναλόγως με τον εκάστοτε αντίπαλο, στην άμυνα ο Παναθηναϊκός καλείται να δείξει μεγαλύτερη διάρκεια και συνέπεια, απέναντι σε ομάδες που έχουν κατεξοχήν επιθετικούς παίκτες και σκόρερ, όπως η Φενέρ, αλλά και η Λοκομοτίβ από την οποία οι «πράσινοι» ηττήθηκαν δύο φορές στην πρώτη φάση της διοργάνωσης. Οι 82 πόντοι παθητικό είναι, σχεδόν, «απαγορευτικό» για εκτός έδρας αγώνα απέναντι σε ισχυρό αντίπαλο. Εφόσον οι «πράσινοι» επέλεξαν να μην αποκτήσουν έναν παίκτη, κυρίως στη θέση του δεύτερου ψηλού, ο Σάσα Τζόρτζεβιτς καλείται να προχωρήσει με τις επιλογές του καλοκαιριού και να δουλέψει πολύ περισσότερο στην αμυντική αποτελεσματικότητα των παικτών του, ώστε να χαμηλώσει τον μέσο όρο επίθεσης των επόμενων αντιπάλων του στη φάση των «16». Γεγονός, όμως, είναι ότι με πέντε νέους παίκτες και νέο προπονητή, ο Παναθηναϊκός, όπως και κάθε ομάδα ίδιου επιπέδου, χρειάζεται χρόνο για να «σφυρηλατήσει» τον αγωνιστικό χαρακτήρα της, ακόμα και μέσω ηττών που γνώρισε και θα γνωρίσει στο άμεσο μέλλον.

Η πρόκριση στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας είναι εφικτός στόχος για το «τριφύλλι», αλλά στο ζητούμενο της εξασφάλισης πλεονεκτήματος έδρας, η απάντηση θα έρθει από τις 13 επόμενες εμφανίσεις που πρέπει να είναι πειστικές και οι δέκα, εξ αυτών, να συνοδευτούν με νίκες. Το ΟΑΚΑ θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη δυνατή εγγύηση για να φτάσει ο Παναθηναϊκός στην κατάκτηση μιας εκ των δύο πρώτων θέσεων του ομίλου.

Στον Παναθηναϊκό υπάρχει αγωνία για την εξακρίβωση του ακριβούς μεγέθους στον τραυματισμό του Διαμαντίδη και του χρόνου αποθεραπείας που θα χρειαστεί. Πιθανότερη πρόβλεψη είναι η επιστροφή του αρχηγού, ύστερα από δέκα ημέρες. Αυτό σημαίνει ότι θα λείψει από το προσεχές ντέρμπι με την ΑΕΚ, μεθαύριο, και από τον εντός έδρας αγώνα με την Ουνικάχα Μάλαγα. Η αποστολή του ΠΑΟ εγκλωβίστηκε στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, λόγω σφοδρής χιονόπτωσης και θα επέστρεφε αργά το απόγευμα.

Τελευταία και… πρώτη

Η τελευταία χθεσινή προπόνηση του Ολυμπιακού για το 2015, ήταν ταυτόχρονα και η πρώτη για τον Ντάριους Τζόνσον-Οντομ με την υπόλοιπη ομάδα. Ο Αμερικανός γκαρντ δεν αναμένεται να παίξει στον αγώνα με τον Απόλλωνα Πατρών, μεθαύριο, στο ΣΕΦ, όπως και ο Λοτζέσκι, που παραμένει τραυματίας. Ο Οντομ ενδεχομένως να κάνει ντεμπούτο κόντρα στη Λαμποράλ Κούτσα, την ερχόμενη Πέμπτη, στη Βιτόρια.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή