Μεταγραφικό μπλόκο σε Ρεάλ και Ατλέτικο

Μεταγραφικό μπλόκο σε Ρεάλ και Ατλέτικο

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φτωχότερα θα είναι τα διεθνή μεταγραφικά παζάρια του προσεχούς καλοκαιριού και του επόμενου Ιανουαρίου, καθώς η FIFA επέβαλε απαγόρευση μεταγραφών στη Ρεάλ και στην Ατλέτικο Μαδρίτης για παραβίαση των κανονισμών περί μεταγραφών ανήλικων ποδοσφαιριστών από το εξωτερικό, όπως ακριβώς είχε συμβεί πέρυσι και με την Μπαρτσελόνα.

Η τιμωρία έχει τυπικά διάρκεια ενός έτους και θα ισχύσει μετά το τέλος της τρέχουσας μεταγραφικής περιόδου, κάτι που μπορεί να καταστήσει τις δύο μαδριλένικες ομάδες πιο δραστήριες απ’ ό,τι αναμενόταν αυτόν τον μήνα. Κι αυτό διότι η επόμενη μεταγραφή που θα μπορούν να κάνουν μετά τις 31 Ιανουαρίου θα είναι τον Ιούλιο του 2017.

Οι κανονισμοί της FIFA έχουν ως αντικειμενικό σκοπό να αποτρέπουν το «παιδομάζωμα» ταλαντούχων εφήβων τρίτων χωρών από τις μεγάλες ομάδες, θέτοντας αυστηρούς περιορισμούς τους οποίους –όπως είχε διαρρεύσει ο τιμωρημένος πρόεδρος της διεθνούς ομοσπονδίας Ζεπ Μπλάτερ– έχουν παραβιάσει τόσο η Ρεάλ όσο και η Ατλέτικο. Η ομοσπονδία επέβαλε ακόμη πρόστιμο 810.000 ευρώ στην Ατλέτικο και 325.000 ευρώ στη Ρεάλ.

Η διοίκηση της Ρεάλ Μαδρίτης αντέδρασε στην ανακοίνωση της ποινής δηλώνοντας ότι δεν έχει παραβιάσει τους κανονισμούς και θα εφεσιβάλει την απόφαση, ενώ και ο πρόεδρος της Ατλέτικο, Ενρίκε Θερέθο, δήλωσε σε ισπανικό ραδιοσταθμό ότι οι «ροχιμπλάνκος» θα καταθέσουν έφεση. Το ίδιο είχε κάνει και η Μπαρτσελόνα, φτάνοντας ώς το Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο της Λωζάννης (CAS), χωρίς να καταφέρει να ανατρέψει την τιμωρία της. Ετσι, η καταλανική ομάδα υποχρεώθηκε να αναβάλει γι’ αυτόν τον μήνα την ένταξη στο ρόστερ της των ποδοσφαιριστών που είχε αποκτήσει τον περασμένο Ιούλιο (Αρντά Τουράν και Αλέιξ Βιδάλ) και προπονούνταν με τους υπόλοιπους «μπλαουγκράνα».

Το πλεονέκτημα των Ρεάλ και Ατλέτικο σε σχέση με την ποινή που είχε επιβληθεί για τον ίδιο λόγο στην Μπαρτσελόνα τον Απρίλιο του 2014 είναι ότι έγινε γνωστή εν μέσω μεταγραφικής περιόδου, που σημαίνει ότι οι δύο γίγαντες της Μαδρίτης έχουν τώρα τη δυνατότητα να ενισχυθούν άμεσα ενόψει του ετησίου εμπάργκο μέχρι το καλοκαίρι του 2017.

Αλλη συνέπεια της ποινής είναι ότι πλέον καθίσταται πολύ δυσκολότερη η αποχώρηση κάποιων εκ των μεγάλων αστέρων των δύο ομάδων το προσεχές 12μηνο, όπως οι Γκάρεθ Μπέιλ και Κριστιάνο Ρονάλντο της Ρεάλ και Αντουάν Γκριεζμάν της Ατλέτικο. Και βεβαίως, η απόφαση της FIFA δίνει ένα μεγάλο πλεονέκτημα στην Μπαρτσελόνα, που το επόμενο 12μηνο θα μπορεί να σαρώσει ουσιαστικά ανενόχλητη την ισπανική μεταγραφική αγορά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή