Ρουτίνα… και στη βία

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία από τα ίδια και αυτό το Σαββατοκύριακο στον αθλητισμό. Τίποτα δεν… ταρακούνησε τα λιμνάζοντα νερά των πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Ολυμπιακός, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός προχώρησαν με τριάρες, ενώ ο ΠΑΟΚ παρέμεινε σταθερός στην… κατηφόρα του.

Ρουτίνα δεν υπήρξε μόνο στα αγωνιστικά. Τα ίδια σκηνικά και σε ό,τι αφορά τη βία. Στην Τούμπα αντικείμενο τραυμάτισε τον Λαζαρίδη, ενώ στην Πυλαία τον κομισάριο του αγώνα μπάσκετ ΠΑΟΚ – Αρη, με αποτέλεσμα τα τελευταία δευτερόλεπτα του παιχνιδιού να παιχτούν χωρίς θεατές.

Γεγονότα που αποδεικνύουν πως όσοι νόμοι κι αν ψηφιστούν, δεν μπορούν να καταπολεμήσουν τη… βλακεία. Διότι πλέον, πρέπει να παραδεχτούμε πως και αυτή… οπλίζει τα χέρια των θυτών. Επομένως, πέρα από το ποινικό μητρώο των οπαδών τους, οι ομάδες πρέπει να ασχολούνται και με τη διανοητική τους ικανότητα.

Υπερβολές θα πείτε… Ομως τι άλλο να σκεφτεί κανείς όταν ο Λαζαρίδης δέχτηκε το αντικείμενο από την εξέδρα των επισήμων του ΠΑΟΚ; Και δεν είναι η πρώτη φορά. Από εκεί είχε… γίνει στόχος και ο Μιραλάς, παλαιότερα, σε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Γι’ αυτό θα επαναλάβω για πολλοστή φορά. Μόνο τα ίδια τα αφεντικά, οι ίδιες οι διοικήσεις μπορούν να καταπολεμήσουν τη βία. Με μία απλή, αλλά με… πολιτικό κόστος απόφαση. Να αποκηρύξουν δημοσίως τα φαινόμενα και να απαγορεύσουν για πάντα την παρουσία των δραστών στις εξέδρες. Αν πράγματι το θέλουν, μπορούν να τους βρουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή