Παιχνίδια δυναμίτες

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η περίοδος που θα έχουμε κάθε εβδομάδα κι ένα ντέρμπι έφτασε. Η αρχή γίνεται αύριο στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», με τον Ολυμπιακό να υποδέχεται τον ΠΑΟΚ. Το άλλο Σάββατο οι «ερυθρόλευκοι» ανεβαίνουν στο Μαρούσι, όπου τους περιμένει η ΑΕΚ. Η συνέχεια βρίσκει τον Παναθηναϊκό να δίνει δύο κολλητά: Με τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο και με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Και αφού πάρει μια… ανάσα με τον Ατρόμητο στην έδρα του, πάει Νέο Φάληρο για το κλασικό ελληνικό ντέρμπι με τον «αιώνιο».

Θεωρώ πως αυτά τα παιχνίδια δεν πρόκειται να επηρεάσουν ουσιαστικά την τελική κατάταξη της βαθμολογίας, όποια κι αν είναι τα αποτελέσματά τους. Ο Ολυμπιακός μετράει… αγωνιστικές για να κατακτήσει και τυπικά τον τίτλο, ενώ οι τρεις, σε όποια θέση κι αν τερματίσουν, ξέρουν πως η δεύτερη θέση που οδηγεί στη συμμετοχή στην προκριματική φάση για την είσοδο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, θα κριθεί στα μπαράζ. Οι όποιες βαθμολογικές διαφορές τους, όταν ξεκινήσουν αυτά, πιστεύω πως θα είναι τέτοιες που δεν θα παίξουν καταλυτικό ρόλο. Εξάλλου, το έχουμε δει αυτό στο παρελθόν.

Επομένως, πιστεύω πως από αυτούς τους αγώνες θα βγούνε τα πρώτα συμπεράσματα αναφορικά με το κατά πόσον ενισχύθηκαν οι ομάδες στη χειμερινή περίοδο των μεταγραφών. Και αν οι ελπίδες που επένδυσαν πάνω στους παίκτες που αποκτήθηκαν, οι οπαδοί τους, θα μετουσιωθούν σε πραγματικότητα. Από αυτήν τη… δοκιμασία εξαιρείται ο Ολυμπιακός, που –αν δεν κάνω λάθος– για πρώτη φορά δεν απέκτησε ποδοσφαιριστή σε μια μεταγραφική περίοδο, αλλά αντιθέτως, η διοίκησή του ικανοποίησε την επιθυμία του Μάρκο Σίλβα και «ελάφρωσε» κατά πολύ το ρόστερ.

Το μεγαλύτερο ερωτηματικό αποτελεί ο Παναθηναϊκός. Η αλλαγή αγωνιστικού τρόπου, που θέλει να επιβάλει ο Αντρέα Στραματσόνι, δημιούργησε απαραίτητα και την ανάγκη της απόκτησης παικτών που πιστεύει πως κάνουν για τον σχεδιασμό του. Τώρα, κατά πόσον οι επιλογές του αυτές θα τον δικαιώσουν, θα φανεί στον αγωνιστικό χώρο και στα δύσκολα παιχνίδια που τον περιμένουν. Τα υπόλοιπα, οι πανηγυρισμοί για τον ερχομό τους, οι ευχές των φίλων, όπως και οι… κατάρες των εχθρών, είναι για κατανάλωση και επικοινωνιακή πολιτική.

Και στην ΑΕΚ οι παίκτες που αποκτήθηκαν, αποτελούν επιλογές του Γκουστάβο Πογιέτ. Για την ομάδα του, δεν θα υπάρχει το… άγχος που θα έχουν οι αντίπαλοί της στη διαδικασία των μπαράζ. Η επιστροφή της στη μεγάλη κατηγορία πρέπει να θεωρείται ήδη επιτυχημένη και κανείς δεν περίμενε να βρίσκεται σ’ αυτήν τη θέση. Και η ηρεμία αυτή ίσως να αποτελέσει και το μεγάλο της πλεονέκτημα…

Μια ηρεμία την οποία αναζητεί ο ΠΑΟΚ, από την αρχή της περιόδου. Ο Τούντορ αμφισβητείται διαρκώς. Ο κόσμος συνεχώς αραιώνει στις εξέδρες της Τούμπας και ο Ιβάν Σαββίδης αλλάζει τα πρόσωπα στις θέσεις – κλειδιά της ΠΑΕ, προσπαθώντας να ηρεμήσει το κλίμα στα αποδυτήρια και να στηρίξει τον προπονητή του. Για τον οποίο η συνέχεια θα είναι πολύ δύσκολη. Η συνέχεια, όμως, θα είναι ακόμη δυσκολότερη γι’ αυτούς που θα κληθούν να προασπίσουν την ομαλή διεξαγωγή αυτών των αγώνων…

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή