Μπάλα, όχι πόλεμo

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο αποψινός αγώνας του Ολυμπιακού Σταδίου είναι περισσότερο από αυτούς που αποκαλούμε «ντέρμπι γοήτρου». Εντάξει, υπάρχει το σχετικό βαθμολογικό ενδιαφέρον, από την πλευρά της ΑΕΚ, αφού θέλει να διατηρήσει μία διαφορά για τα πλέι οφ.

Ομως θεωρώ πως εκείνο που ενδιαφέρει περισσότερο διοίκηση, προπονητή, παίκτες και οπαδούς της είναι να αποδείξουν πως η αγωνιστική «ψαλίδα» με τον Ολυμπιακό, παρά την τεράστια διαφορά στους προϋπολογισμούς των δύο ΠΑΕ, δεν είναι αυτή που απεικονίζεται στον βαθμολογικό πίνακα.

Εξάλλου, μία επικράτησή της θα αποτελέσει και ένα είδος απόδειξης πως οι ισχυρισμοί της «κιτρινόμαυρης» πλευράς για μη αξιοκρατικό πρωτάθλημα έχουν βάση. Και επιπλέον θα είναι η επιβεβαίωση της πλήρους «επιστροφής» στη μεγάλη κατηγορία.

Από την πλευρά του, ο Ολυμπιακός, χωρίς βαθμολογικό άγχος, πάει στο Μαρούσι, όχι μόνο για να διατηρήσει το αήττητό του, αλλά και να δώσει τις δικές του απαντήσεις. Ο δεύτερος λόγος είναι αυτός που πιθανόν να του δημιουργήσει και κάποια νευρικότητα. Κάτι που συνέβη και στο παιχνίδι της προηγούμενης αγωνιστικής με τον ΠΑΟΚ.

Είναι κάτι το φυσιολογικό αυτό για τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας, που πολλές φορές έχουν αισθανθεί να τους… κλέβουν κάποιες διαιτητικές αποφάσεις αυτό που πετυχαίνουν αυτοί στους αγώνες. Και είναι σίγουρο πως σε τέτοια παιχνίδια, τα λεγόμενα «ντέρμπι», οι επιτυχίες ή οι αποτυχίες πολλές φορές μένουν στη μνήμη των οπαδών πολύ περισσότερο από τη συνολική εικόνα μίας ομάδας σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος. Ακόμα και από την κατάκτηση του τίτλου.

Αγωνιστικά, το να συγκρίνει κάποιος τις δύο ομάδες είναι τουλάχιστον πράξη… επιπόλαιη. Είναι δεδομένες οι διαφορές στις χρηματιστηριακές αξίες των παικτών τους. Αλλά ακόμα κι αν το χρήμα πολλές φορές δεν μετράει, στο ποδόσφαιρο, τη δεδομένη στιγμή, στα χαρτιά, υπάρχει το φαβορί, κι αυτό είναι ο Ολυμπιακός. Και σε αυτό δεν προσμετρώ το 4-0 του πρώτου γύρου.

Αλλωστε, αν ανατρέξουμε στα περσινά δύο παιχνίδια για το Κύπελλο, όταν ακόμα η σημερινή γηπεδούχος αγωνιζόταν στη Β΄ Εθνική, θα δούμε πως σε τέτοια ματς σπουδαίο ρόλο παίζουν η φανέλα και η ιστορία της ομάδας. Και πιστεύω πως οι παίκτες της ΑΕΚ έχουν επίγνωση σε ποιον ιστορικό σύλλογο αγωνίζονται. Αυτό πιθανόν να αποτελέσει και το «κλειδί» που θα τους ανοίξει την πόρτα της επιτυχίας.

Για τους παίκτες του Ολυμπιακού και τον Μάρκο Σίλβα μπορεί το παιχνίδι της προσεχούς Πέμπτης με την Αντερλεχτ να είναι πιο κρίσιμο, αφού μία πρόκριση στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ να είναι πολύ πιο σημαντική από άλλη μία νίκη στο πρωτάθλημα. Αντε όμως αυτό να το εξηγήσει ο Πορτογάλος προπονητής στην πλειοψηφία των οπαδών του.

Τέλος, σε μία περίοδο που τα πάντα ισορροπούν σε τεντωμένο σχοινί, παράγοντες, παίκτες, προπονητές, διαιτητές και κόσμος ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους. Και περισσότερο από αυτούς ο αθλητικός Τύπος. Για τον τελευταίο δεν θα σταματήσω να το επαναλαμβάνω πως κρατάει το σπίρτο που μπορεί να ανάψει το φιτίλι για την μπαρουταποθήκη…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή