«Ρότα» για το Ρίο, στα ύψη ο Καραλής

«Ρότα» για το Ρίο, στα ύψη ο Καραλής

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ρεκόρ και όρια για μεγάλες διοργανώσεις περιελάμβανε το μενού του πανελληνίου πρωταθλήματος κλειστού στίβου που ολοκληρώθηκε στο στάδιο «Ειρήνης και Φιλίας». Τις εντυπώσεις «έκλεψε» ο επικοντιστής, Μανώλης Καραλής, ο οποίος πέτυχε την κορυφαία επίδοση όλων των εποχών στον κόσμο, στους παίδες (5,53), ενώ είχαμε και τρία πανελλήνια ρεκόρ.

Ο 16χρονος έβαλε τις βάσεις για μία λαμπρή καριέρα και μαζί με το πανελλήνιο ρεκόρ στην κατηγορία του εξασφάλισε και το όριο συμμετοχής για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα παίδων της Τιφλίδας. «Δεν θα αφήσω να με επηρεάσει αυτό το παγκόσμιο ρεκόρ. Βάζω το κεφάλι κάτω και επιστροφή στη δουλειά» δήλωσε ο νεαρός. Κυρίαρχος των αιθέρων ήταν ο Κώστας Φιλιππίδης με 5,70 αλλά είχε και καλές προσπάθειες στα 5,80.

Στα 5.000 μ. βάδην, ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ με 19.08.74 κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ του (19.11.07). Δύο φορές το πανελλήνιο ρεκόρ παίδων στο ύψος βελτίωσε ο Αντώνης Μέρλος. Με 2,14 άφησε υποσχέσεις για το μέλλον και «έπιασε» το όριο για το ευρωπαϊκό της κατηγορίας του. Στο ίδιο αγώνισμα, ο Κώστας Μπανιώτης έδειξε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Επιχείρησε να σπάσει το ρεκόρ του Λάμπρου Παπακώστα (2,35) αλλά ολοκλήρωσε τον αγώνα με 2,33 και προκρίθηκε στο παγκόσμιο του Πόρτλαντ. Σήμερα αγωνίζεται στο μίτινγκ της Οστράβα. Το όριο για το παγκόσμιο «έπιασε» και ο Λυκούργος Τσάκωνας στα 60 μ. (6.62).

Στο τριπλούν, η Βούλα Παπαχρήστου με 14,15, στον προκριματικό, εξασφάλισε το όριο για τους Ολυμπιακούς αλλά όχι για το παγκόσμιο (14,30). Αρκετοί αθλητές ξεπέρασαν τα ατομικά τους ρεκόρ αλλά αυτές που αφήνουν ελπίδες για το μέλλον είναι οι καλές επιδόσεις των νεαρών.

Ατυχοι της διοργάνωσης ήταν οι Λούης Τσάτουμας, Κώστας Δουβαλίδης και Μαρία Γάτου, οι οποίοι κατέβηκαν με στόχο καλές επιδόσεις αλλά τραυματίστηκαν.

• Χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, στη Βοστώνη, η Κατερίνα Στεφανίδη πέρασε πάνω από τα 4,72.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή