«Οχι» Παναθηναϊκού στη συνάντηση

«Οχι» Παναθηναϊκού στη συνάντηση

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H διαιτησία του Κύζα στο ντέρμπι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού ήταν η αιτία, που η πρωτοβουλία του υφυπουργού Αθλητισμού, Στ. Κοντονή, για συνάντηση των ιδιοκτητών των τεσσάρων μεγάλων ΠΑΕ (Παναθηναϊκού, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακού) δεν τελεσφόρησε.

Αυτή τη φορά o πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Ι. Αλαφούζος –ο οποίος αρχικά ήταν διατεθειμένος να κάτσει στο ίδιο τραπέζι με τον Ευ. Μαρινάκη– μετά τη διαιτησία στο ντέρμπι της περασμένης Κυριακής (την οποία θεωρεί ευθέως εχθρική και μεροληπτική κατά του Παναθηναϊκού), άλλαξε στάση και απάντησε αρνητικά στις επαφές που έγιναν χθες για να συμφωνηθούν η μέρα και η ώρα συνάντησης. Οσον αφορά τη στάση των άλλων ομάδων, ο Ολυμπιακός φέρεται να απάντησε θετικά στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, η ΑΕΚ απάντησε θετικά εξαρχής, ενώ ο ΠΑΟΚ, παρότι είχε ενδοιασμούς, η εκτίμηση ήταν ότι θα μετείχε.

Μάλιστα, στην προεργασία που είχε γίνει, είχε φτιαχτεί και η ατζέντα, η οποία περιλάμβανε δύο θέματα: α) Πρόεδρος ΕΠΟ και β) Σχέσεις ΠΑΕ με οπαδούς.

Ως προς το πρώτο θέμα, η κατεύθυνση της συζήτησης θα ήταν να συμφωνηθεί η επιλογή προσώπου κοινής αποδοχής στις εκλογές που θα γίνουν στην ΕΠΟ τον Οκτώβριο.

Πλέον, ο υφυπουργός Αθλητισμού θα επιχειρήσει από την ερχόμενη εβδομάδα να πραγματοποιήσει τη συνάντηση, έστω και με τους τρεις από τους τέσσερις, αλλά πλέον οι ελπίδες για να ευοδωθεί το αρχικό σχέδιο έχουν μειωθεί αισθητά.

Μιλώντας στη Real, σχετικά με την παρουσία των κ. Μαρινάκη και Μελισσανίδη στη συνάντηση, ο κ. Κοντονής είπε: «Ο κ. Μαρινάκης έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε συζήτηση με την ιδιότητα του μεγαλομετόχου του Ολυμπιακού, αυτό δεν το απαγορεύει η εισαγγελική διάταξη. Οσον αφορά τον κ. Μελισσανίδη, υπάρχει η απόφαση της ΕΕΑ ότι εν τοις πράγμασι είναι ο διοικητικός στην ουσία υπεύθυνος της ΑΕΚ».

Πάντως, την Παρασκευή θα υπάρξει συνάντηση του κ. Κοντονή με την ηγεσία της Σούπερ Λίγκας, αφού η απάντηση στο αίτημα που υποβλήθηκε την περασμένη Πέμπτη από τον κ. Μποροβήλο για συνάντηση με θέμα την εύρεση λύσης για την επανέναρξη του κυπέλλου έγινε δεκτή.

Βέβαια οι όροι που θα γίνει αυτή η συνάντηση δεν ευνοούν τον πρόεδρο της Σούπερ Λίγκας. Αφενός, ο κ. Κοντονής θα θέσει θέμα αναρμοδιότητας της Σούπερ Λίγκας, αφού είναι διοργανώτρια του πρωταθλήματος και όχι του κυπέλλου. Διοργανώτρια του κυπέλλου είναι η ΕΠΟ, που έχει προσφύγει στο ΣτΕ, καταθέτοντας αίτηση ακυρότητας της απόφασης του κ. Κοντονή για οριστική διακοπή του κυπέλλου, που προσδιορίστηκε να συζητηθεί στις 29/3.

Αφετέρου, η πρωτοβουλία του κ. Μποροβήλου, τον οδηγεί σε μια ιδιότυπη απομόνωση, αφού ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ δεν προτίθενται να τον ακολουθήσουν, θεωρώντας πως ερμηνεύει κατά το δοκούν όσα ειπώθηκαν στην άτυπη συνάντηση των ιδιοκτητών της περασμένης Τρίτης και προτάσσει μόνο το θέμα του κυπέλλου, που ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό και όχι άλλα θέματα, όπως αυτό της διαιτησίας, που κυριάρχησαν στη συζήτηση των ιδιοκτητών.

Επίσης, οι τρεις ΠΑΕ δεν είναι διατεθειμένες να μετάσχουν σε επιτροπή υπό τον κ. Μποροβήλο. Ηδη Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ έχουν ζητήσει την παραίτησή του, λόγω των κατηγοριών που αντιμετωπίζει, ενώ και η ΑΕΚ είναι στο ίδιο μήκος κύματος. Συνεπώς, στην καλύτερη περίπτωση, η εξαμελής επιτροπή θα παρουσιαστεί στον κ. Κοντονή με τριμελή σύνθεση (Μποροβήλος, Ολυμπιακός, Ατρόμητος).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή