Πρεμιέρα στο Παγκόσμιο Κλειστού

Πρεμιέρα στο Παγκόσμιο Κλειστού

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μικρή, αλλά ικανή να πετύχει… θαύματα, ομάδα θα πάρει μέρος η χώρα μας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου, που θα αρχίσει σε λίγες ώρες (Παρασκευή 04.00, ΕΡΤ2) στο Πόρτλαντ. Οι πρώτοι που θα μπουν στον αγωνιστικό χώρο θα είναι οι επικοντιστές μας Κώστας Φιλιππίδης, Κατερίνα Στεφανίδη και Νικόλ Κυριακοπούλου, ενώ την αποστολή συμπληρώνουν οι Κώστας Δουβαλίδης (60 μ. εμπ.), Κώστας Μπανιώτης (ύψος) και Βούλα Παπαχρήστου (τριπλούν).

Τα ξημερώματα της Παρασκευής (για τη χώρα μας), οι εκπρόσωποι της Ελλάδας έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν ακόμα και τρία μετάλλια. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του Σόποτ (2014) Κώστας Φιλιππίδης, με 5,84, συγκαταλέγεται ανάμεσα στα φαβορί για διάκριση. Απέναντί του θα βρει δύο αθλητές με επιδόσεις πάνω από 6,00 (Ρενό Λαβιλενί: 6,03 και Σον Μπαρμπέρ: 6,00), ενώ ιδιαίτερα απειλητικοί θεωρούνται ο Τιάγκο ντα Σίλβα (5,93) και ο Σαμ Κέντρικς (5,90). Σύμφωνα με την τεχνική επιτροπή της διοργάνωσης, ο αγώνας θα αρχίσει από τα 5,40. «Το επί κοντώ είναι ένα ιδιαίτερο αγώνισμα. Τα πάντα θα κριθούν εκείνη την ώρα, και εμείς θα προσπαθήσουμε, όπως πάντα, για το καλύτερο», δήλωσε στην «Κ» ο προπονητής του αθλητή, Δημήτρης Κυττέας.

Στο γυναικείο επί κοντώ, η Κατερίνα Στεφανίδη και η Νικόλ Κυριακοπούλου διαθέτουν επιδόσεις που μπορούν να τις οδηγήσουν στο βάθρο. Η Κατερίνα (4,90) θα πάρει μέρος για πρώτη φορά σε παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού, ενώ η Νικόλ (4,81) έχει την εμπειρία για σύμμαχο. Οι βασικές τους αντίπαλοι είναι οι Αμερικανές Τζεν Σουρ (5,03) και Σάντι Μόρις (4,95). Καλές επιδόσεις έχουν και η Ελίζα Μακ Κάρτνεϊ (4,80) και η Φαμπιάνα Μούρερ (4,71). Στις γυναίκες, η αρχή θα γίνει στα 4,35 και ύστερα ο πήχης θα ανεβεί στα 4,50.

Στις 19 Μαρτίου, η Βούλα Παπαχρήστου θα επιστρέψει σε μεγάλες διοργανώσεις. Από το Πόρτλαντ απουσιάζουν όλες οι κορυφαίες τριπλουνίστριες, και αυτό αποτελεί σπουδαία ευκαιρία για να κυνηγήσει μια καλή θέση. Με 4,21 διαθέτει την τέταρτη καλύτερη επίδοση από τις αθλήτριες που θα πάρουν μέρος.

Μία ημέρα αργότερα (20/3, 02.05), θα αγωνιστεί ο μοναδικός εκπρόσωπος της χώρας μας στα δρομικά αγωνίσματα. Ο Κώστας Δουβαλίδης ήταν 9ος στο Σόποτ και, παρόλο που προέρχεται από τραυματισμό, διαθέτει την εμπειρία για να διεκδικήσει μία καλή θέση. Εφέτος έχει τρέξει τα 60 μ. εμπ. σε 7.69, επίδοση που τον φέρνει στην 21η θέση από τους 33 που έχουν δηλώσει ότι θα αγωνιστούν.

Οι ελληνικές συμμετοχές θα κλείσουν την ίδια ημέρα με τον Κώστα Μπανιώτη. Ο τελικός του ύψους (03.22) θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, και ο Ελληνας άλτης βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Εφέτος έχει περάσει πάνω από τα 2,33 και διαθέτει την τέταρτη καλύτερη επίδοση από τους 12 που θα πάρουν μέρος.

Στο παγκόσμιο του Πόρτλαντ αναμένεται να αγωνιστούν 550 αθλητές και αθλήτριες από 148 χώρες. Στην ιστορία της διοργάνωσης, οι εκπρόσωποι της χώρας μας έχουν κατακτήσει πέντε χρυσά, τρία ασημένια και δύο χάλκινα μετάλλια.

• Η IAAF ενημέρωσε τον ΣΕΓΑΣ ότι η Αλέξι-Μαρία Πάππας έχει το δικαίωμα να αγωνίζεται με τα ελληνικά χρώματα. Η 26χρονη αθλήτρια μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων θα διεκδικήσει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του καλοκαιριού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή