Εξετάσεις τα πλέι οφ

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέσσερις αγωνιστικές πριν από τη λήξη του πρωταθλήματος και η κατάσταση έχει σχεδόν ξεκαθαρίσει για την τετράδα των πλέι οφ. Η μόνη εκκρεμότητα είναι αν ο εκπληκτικός Πανιώνιος θα αντέξει το κυνήγι του Αστέρα Τρίπολης και θα βρεθεί μαζί με ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ.

Ουσιαστικά οι προπονητές, τουλάχιστον των τριών που έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή, αποβλέπουν στο πώς θα προετοιμάσουν την ομάδα τους γι’ αυτούς τους αγώνες, με σκοπό τη κατάκτηση της πρώτης θέσης που θα δώσει και το δικαίωμα συμμετοχής στην προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Οσο για την ειδική βαθμολογία, φαίνεται πως η ΑΕΚ θα έχει ένα προβάδισμα. Ομως, βάση της… προϊστορίας του θεσμού αυτό δεν αποτελεί εχέγγυο για την επίτευξη του στόχου.

Σε αυτόν τον μίνι μαραθώνιο των έξι αγωνιστικών πολλά θα κριθούν από τη διάθεση και τα «θέλω» των παικτών. Και από το κατά πόσο οι προπονητές θα μπορέσουν να κρατήσουν «ζεστούς» τους ποδοσφαιριστές τους, την ώρα που οι περισσότεροι συνάδελφοί τους θα είναι σε… διακοπές. Από την πρώτη στιγμή της καθιέρωσης των πλέι οφ όλοι οι εμπλεκόμενοι, πλην των παραγόντων και του συνδρομητικού καναλιού, ήταν αντίθετοι στη διεξαγωγή τους. Εξάλλου, είναι άδικο οι κόποι μιας χρονιάς να πηγαίνουν χαμένοι από λεπτομέρειες που μπορούν να τύχουν σε δύο ή τρεις κρίσιμους αγώνες. Ομως η ουσία δεν αλλάζει και ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ, με αουτσάιντερ τον Πανιώνιο ή τον Αστέρα, θα προσπαθήσουν για το καλύτερο.

Πέρα όμως από τα αγωνιστικά, στα πλέι οφ θα κληθούν να δώσουν τις δικές τους «εξετάσεις» διοργανώτρια αρχή, διαιτητές και παράγοντες. Θεωρώ πως θα είναι οι… εισαγωγικές εν όψει της νέας περιόδου και κατά πόσο υπάρχει η δυνατότητα, ως κράτος, ως άνθρωποι του ποδοσφαίρου και ως Τύπος, να διοργανωθεί ένα πρωτάθλημα αλλά και ένα Κύπελλο χωρίς παρατράγουδα από όλες τις πλευρές.

Ο αρμόδιος υπουργός, με τη συνάντηση που επιθυμεί να κάνει με τους «τέσσερις», ουσιαστικά παραδέχεται πως τα μέτρα που πήρε ή σκέφτεται να πάρει, όπως και με τις υπερεξουσίες που ανέθεσε στον εαυτό του, δεν μπορεί να βελτιωθεί τίποτα απολύτως. Κατάλαβε, έστω και καθυστερημένα, πως για να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο, δεν υπάρχει άλλη λύση εκτός από το να πειστούν τα αφεντικά των ομάδων πως θα πρέπει επιτέλους να βάλουν το καλό του ποδοσφαίρου πάνω από το δικό τους. Και πως μόνο μ’ αυτόν τον τρόπο θα επωφεληθούν από το προϊόν που θέλουν να πουλάνε στον κόσμο.

Επομένως, είναι τώρα η μεγάλη ευκαιρία όλων ν’ αποδείξουν πως και θέλουν και μπορούν. Σε μία διοργάνωση πολύ πιο κρίσιμη από αυτήν του Κυπέλλου, από οικονομικής πλευράς, η συμπεριφορά όλων, ακόμα και των προπονητών, πρέπει να κυμανθεί σε πολιτισμένα επίπεδα. Οσο για τους οπαδούς; Πιστεύω πως όταν δουν μονοιασμένα τα αφεντικά τους και αποφασισμένα να τους τιμωρήσουν οι ίδιοι και όχι να τους επαινούν για τους χουλιγκανισμούς τους, δεν θα έχουν άλλη επιλογή, από την κόσμια συμπεριφορά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή