Κ. Κουτσοκούμνης: «Επισημάνθηκε κρατική παρέμβαση»

Κ. Κουτσοκούμνης: «Επισημάνθηκε κρατική παρέμβαση»

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απαισιόδοξος για το τι πρόκειται να επακολουθήσει, εμφανίστηκε ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας FIFA και UEFA και πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου Κ. Κουτσοκούμνης, μιλώντας στην «Κ», λίγο πριν αναχωρήσει από την Αθήνα.

– Ποια είναι τα επόμενα βήματα μετά τη συνάντηση;

– Εως αύριο (σ.σ. σήμερα) το μεσημέρι θα πρέπει να στείλω την έκθεσή μου στην Επιτροπή Εκτακτων Θεμάτων της FIFA, η οποία μπορεί να πάρει ακόμα και τηλεφωνικά απόφαση.

– Τι θα αναφέρετε στην έκθεση;

– Δεν βλέπω θετικά την κατάσταση. Υπάρχουν περιπτώσεις που επισημάνθηκε κρατική παρέμβαση.

– Τι απαντάτε στην αίτημα του κ. Κοντονή να βγουν εκτός ποδοσφαίρου όσοι κατηγορούνται από τη Δικαιοσύνη για αδικήματα σε σχέση με τη δράση τους στο ποδόσφαιρο;

– Δεν μπορεί να το κάνει το κράτος αυτό, όσο διερευνάται μια υπόθεση και δεν υπάρχει απόφαση δικαστηρίου. Μπορεί κάποιος να απέχει των καθηκόντων του εφόσον κατηγορείται, αλλά δεν μπορεί όλα να εξαρτώνται από το πότε θα δικάσει το δικαστήριο. Δεν μας ενδιαφέρει τι γίνεται με τους Δήμους στην Ελλάδα. Ακόμα και ένα βούλευμα αν βγει, θα πρέπει να περάσει από έλεγχο.

– Συμφωνήσατε να σφυρίζουν ξένοι διαιτητές στους αγώνες που γίνονται στην Ελλάδα;

– Αυτό που είπα είναι ότι εάν υπάρχουν αμφιβολίες για την ομαλή τέλεση του τελικού Κυπέλλου, εφόσον αυτός είναι ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, μπορούν να ζητήσουν ξένους διαιτητές και εμείς να συναινέσουμε και να τους στείλουμε.

– Ποια είναι η θέση σας για την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ, η λειτουργία της οποίας δεν είναι εναρμονισμένη με τη FIFA;

– Μπορούμε να δούμε ξεχωριστά το θέμα της Επιτροπής Δεοντολογίας. Θα μπορούσε να μας απασχολήσει. Πρότεινα να εργαστούμε εντατικά για έξι μήνες, ώστε να καταλάβουμε πώς λειτουργεί το ελληνικό ποδόσφαιρο και να αλλάξουμε ό,τι χρειάζεται. Να τα εξετάσουμε όλα. Πρέπει όμως και ο υπουργός να κάνει κάποια παραχώρηση.

Μιλώντας, μετά το τέλος της συνάντησης, στους δημοσιογράφους που ήταν στη ΓΓΑ, ο κ. Κουτσοκούμνης είπε: «Για το Κύπελλο, ως όρο για να συνεχιστεί, ο κ. υπουργός θέτει κάποια ζητήματα εξυγίανσης στην ΕΠΟ. Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από μας. Εχουμε δώσει διορία έως την 1η Απριλίου. Εμείς ως επιτροπή θα αναφέρουμε στην Εκτελεστική Επιτροπή της FIFA τι κάναμε και εκείνη θα πάρει τις αποφάσεις. Από την πείρα που έχουμε από τέτοιες αποστολές τα νέα δεν είναι καλά. Ισως όχι από την 1η Απριλίου, αλλά αν δεν αλλάξουν τα πράγματα, είναι πολύ δύσκολα. Δεν είναι κάτι ευχάριστο, αλλά η επίσκεψή μας ήταν διαφωτιστική και εποικοδομητική από πολλές απόψεις».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή