Ο Τσίπρας στηρίζει τις κινήσεις Κοντονή που φέρνουν «Grexit»

Ο Τσίπρας στηρίζει τις κινήσεις Κοντονή που φέρνουν «Grexit»

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη στήριξή του στους χειρισμούς του υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή εξέφρασε, με ανάρτησή του στο Twitter, o πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. «Συνάντησα τον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταυρό Κοντονή, και με ενημέρωσε για τις εξελίξεις στον χώρο του ποδοσφαίρου. Του ζήτησα να μην κάνει βήμα πίσω. Ή τώρα όλοι θα δεχθούν την κάθαρση ή θα υποστούν τις συνέπειες», ήταν το σχόλιο του πρωθυπουργού, ο οποίος με αυτό τον τρόπο επιβεβαίωσε ότι η πολιτική που ακολουθείται στις διαπραγματεύσεις με τη FIFA τυγχάνει της έγκρισής του.

Η εξέλιξη αυτή ενισχύει ηθικά και ουσιαστικά τον κ. Κοντονή και αποδεικνύει φρούδες τις όποιες ελπίδες έτρεφαν στην ΕΠΟ, πως ο πρωθυπουργός, μπρος στο φάσμα της επιβολής κυρώσεων από τη FIFA, θα αναγκάσει τον Κοντονή σε αναδίπλωση.

Χθες, έληξε η διορία που είχε δώσει η Εκτελεστική Επιτροπή της FIFA στον υφυπουργό Αθλητισμού, προκειμένου να άρει την απόφασή του για οριστική διακοπή του Κυπέλλου, απειλώντας με κυρώσεις όπως ο αποκλεισμός των ελληνικών ομάδων στις διεθνείς διοργανώσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», τη Δευτέρα θα έρθει έγγραφο από τη FIFA, που θα δίνει επταήμερη παράταση προκειμένου να επαναρχίσει το Κύπελλο, επαναλαμβάνοντας την απειλή για «Grexit». Ομως η πλευρά της κυβέρνησης έχει θέσει τους δικούς της τρεις όρους για να αποφευχθεί το «Grexit» και να επαναρχίσει το Κύπελλο. Κυριότερος όρος είναι να τεθούν προσωρινά σε αργία όλοι οι εμπλεκόμενοι με το ποδόσφαιρο (μέλη Ε.Ε. της ΕΠΟ, διαιτητές, αξιωματούχοι) που κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος για αδικήματα που έχουν σχέση με τη δράση τους στο άθλημα, έως ότου εκδοθούν τα βουλεύματα του Συμβουλίου Εφετών. Οι δύο άλλοι όροι είναι να αποσύρει η ΕΠΟ την προσφυγή της στο ΣτΕ και να εναρμονίσει τους κανονισμούς της με αυτούς της FIFA στα θέματα που αφορούν τη διαφάνεια και την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Ηδη από το υπ. Πολιτισμού και Αθλητισμού εστάλη στη FIFA λίστα με 24 άτομα που κατηγορούνται. Τα δέκα από αυτά έχουν ήδη τεθεί εκτός, λόγω του περιοριστικού όρου της απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο, που τους έχει επιβληθεί, ενώ τα υπόλοιπα 14 εξακολουθούν να κατέχουν καίριες θέσεις. Οι εννέα είναι μέλη της Ε.Ε. της ΕΠΟ (ανάμεσά τους ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γ. Γκιρτζίκης), οι τρεις είναι διαιτητές της Σούπερ Λίγκας και οι δύο υψηλόβαθμα στελέχη της ομοσπονδίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή