Η κωπηλασία γεννά ελπίδες για τους Ολυμπιακούς του Ρίο

Η κωπηλασία γεννά ελπίδες για τους Ολυμπιακούς του Ρίο

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια ολυμπιακή πρόκριση, δύο χάλκινα μετάλλια και αξιόλογα πλασαρίσματα ήταν ο απολογισμός της εμφάνισης των Ελλήνων αθλητών στο παγκόσμιο κύπελλο ιστιοπλοΐας στη Μαγιόρκα. Η Σοφία Μπεκατώρου, με πλήρωμα τον Μιχάλη Πατενιώτη, πήρε την πρόκριση για τους Αγώνες του Ρίο και αυτή θα είναι η τέταρτη συμμετοχή της αθλήτριας σε ολυμπιακή διοργάνωση. Ετσι, η ελληνική ιστιοπλοΐα θα εκπροσωπηθεί στη Βραζιλία με 10 αθλητές – αθλήτριες σε έξι κατηγορίες (πέντε στους Ολυμπιακούς και μία στους Παραολυμπιακούς).

Οι Μπεκατώρου – Πατενιώτης μπορεί να πλασαρίστηκαν στη 16η θέση, στα Νάκρα 17, κατάφεραν, όμως, να κατακτήσουν το «εισιτήριο» για το Ρίο. Στα RSX ο Βύρων Κοκκαλάνης επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται ανάμεσα στους κορυφαίους του κόσμου με το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε. Στην 3η θέση του βάθρου ανέβηκαν οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής στα 470, ενώ οι Παναγιώτης Καμπουρίδης – Στάθης Παπαδόπουλος ήρθαν 5οι. Στις 7 Απριλίου θα αρχίσει στη Μαγιόρκα το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της κατηγορίας όπου θα κριθεί ποιο από τα δύο πληρώματα θα εκπροσωπήσει τη χώρα στο Ρίο. Μέχρι τώρα προηγούνται οι Μάντης – Καγιαλής. Θετική θεωρείται και η εμφάνιση του Γιάννη Μιτάκη στα Φιν (6ος).

Τα άλλα αποτελέσματα: 470 (Γ.): 34ες Μπόζη – Κλωναρίδου, 49er: 49οι: Σωτηρίου – Παναγιωτίδης, 58οι Τσιμπουκέλης – Νούτσος. Λέιζερ Στάνταρ: 26ος Αντώνης Μπουγιούρης, 50ός Χαράλ. Μαυρογιώργης, 108ος Κώστας Χανιώτης, 125ος Λάζ. Θεοδoσιάδης, 136ος Μάριος Καραδήμας. Ράντιαλ: 46η Βασιλεία Καραχάλιου, 65η Μαρία Βλάχου, 66η Αθανασία Φακίδη, 82η Αγγ. Ρέκκα. RSX: 31η Αγγ. Σκαρλάτου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή