Λύση… χθες!

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το σίριαλ με το Grexit έχει τραβήξει πολύ και κούρασε. Η αποκάλυψη πως Μαρινάκης – Μελισσανίδης πέρασαν το κατώφλι του Μαξίμου δείχνει ότι ο κόμπος έφτασε στο χτένι και πρέπει άμεσα να βρεθεί μια λύση. Η κυβέρνηση και ο κόσμος έχουν πολύ σοβαρότερα προβλήματα να ασχοληθούν από το αν θα μείνουν οι ομάδες και η Εθνική μας εκτός διεθνών διοργανώσεων για ένα χρόνο.

Σίγουρα, αν αυτό συμβεί, το ήδη απαξιωμένο ποδόσφαιρό μας θα βρεθεί ακόμη πιο κοντά στον… πάτο. Και γι’ αυτό, αν έχει μείνει ελάχιστη λογική στους αρμοδίους, θα πρέπει να αφήσουν τα παιδικά πείσματα και να ξεκολλήσουν από τις εμμονές και τις… καρέκλες τους. Αποδείχθηκε πως η διακοπή του Κυπέλλου δεν αποφασίστηκε για να διασφαλιστεί η δημόσια τάξη, όπως είχε επικαλεστεί ο κ. Κοντονής.

Εξάλλου, δεν είναι και ό, τι πιο κολακευτικό για ένα κράτος να παραδέχεται έμμεσα ότι είναι ανήμπορο να διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή ενός τελικού, επειδή στις εξέδρες θα βρεθούν οπαδοί αμφοτέρων των αντιπάλων. Σε όλες τις πολιτισμένες αθλητικά χώρες, δεν υπάρχουν αποκλεισμοί.

Συμφωνώ πως η κάθαρση στο δύσμοιρο ποδόσφαιρο πρέπει να επέλθει. Ομως, αν πράγματι το επιθυμεί η κυβέρνηση, και δεν έχω λόγο να το αμφισβητώ, πρέπει να το πετύχει με δημοκρατικές διαδικασίες, μέσω διαλόγου και όχι με αποφάσεις που προκαλούν. Και τότε, θα βρει πολλούς συμμάχους στην προσπάθειά της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή