Σε… απολογία ο Γκουαρδιόλα λόγω Σαούλ

Σε… απολογία ο Γκουαρδιόλα λόγω Σαούλ

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θαυμασμό για τον μέχρι πρότινος ελάχιστα γνωστό πανευρωπαϊκά, Σαούλ Νίγεθ, και σκληρή κριτική σε βάρος τού –όπως τονίζεται ολοένα και πιο πολύ– απερχόμενου προπονητή της Μπάγερν Μονάχου Πεπ Γκουαρδιόλα προκάλεσε η σπουδαία εντός έδρας νίκη της Ατλέτικο Μαδρίτης με 1-0 επί της Μπάγερν Μονάχου προχθές το βράδυ.

Κι αν η Μπάγερν διαθέτει και την έδρα και την ποιότητα να ανατρέψει το αποτέλεσμα αυτό στον δεύτερο ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ σε μόλις τέσσερις μέρες από σήμερα, την Τρίτη του Πάσχα, η Ατλέτικο απόλαυσε μια ακόμη ξεχωριστή βραδιά δόξας που δεν μπορεί να πιστωθεί μόνο στον μαέστρο της, τον τεχνικό «Τσόλο» Σιμεόνε, αλλά και σε όλη την ορχήστρα της, από το πρώτο βιολί έως και το τελευταίο κρουστό.

Πρώτο βιολί αναπάντεχα το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης δεν ήταν ούτε ο Φερνάντο Τόρες, που είδε να σταματά στο δοκάρι η καλύτερη προσπάθειά του, ούτε ο μεγαλειώδης προχθές τερματοφύλακας Γιαν Ομπλακ, αλλά ο 21χρονος μέσος Σαούλ, το σλάλομ του οποίου έκανε και τους Γερμανούς να τον θαυμάσουν. «Σούπερ σόλο από την Ατλέτικο, κακές επιλογές από τον Γκουαρδιόλα», ήταν ο χαρακτηριστικός τίτλος της ευρείας κυκλοφορίας γερμανικής εφημερίδας Μπιλντ.

«Είδα ότι πέρασα δύο παίκτες και έμπαινα στην περιοχή, οπότε είπα να συνεχίσω, και αφού είχε έρθει η μπάλα στο καλό μου πόδι, το αριστερό, σκέφθηκα να σουτάρω», εξήγησε ο διεθνής με την εθνική Ελπίδων της Ισπανίας, Σαούλ. «Είναι σίγουρα το σημαντικότερο γκολ στην καριέρα μου, ίσως και το ωραιότερο», πρόσθεσε.

Από την άλλη πλευρά η κριτική στον Καταλανό τεχνικό των Βαυαρών εστιάζεται κυρίως στη μη επιλογή του Τόμας Μίλερ για τη βασική ενδεκάδα στο «Βιθέντε Καλδερόν», αφού κατά το περιοδικό «Κίκερ», ο Μίλερ είναι «όχι μόνο ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας αλλά και ηγέτης». Οταν πια εισήλθαν στον αγώνα ως αλλαγές οι Μίλερ και Φρανκ Ριμπερί ήταν σχετικά αργά, και δεν άλλαξαν τη ροή του αγώνα. «Ισως στο επόμενο παιχνίδι να είναι διαφορετικές οι επιλογές», αρκέστηκε να πει με απολογητικό τρόπο ο κ. Γκουαρδιόλα στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς στη Μαδρίτη.

Καλό θα είναι πάντως όσοι είδαν τον αποκλεισμό της Μπαρτσελόνα στο «Καλδερόν», τα προβλήματα της Μπάγερν με Γιουβέντους και Ατλέτικο, αλλά και την αποτυχία της εθνικής Ισπανίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014, να μη βιαστούν να ξεγράψουν το «τίκι-τάκα» της ισπανικής σχολής και του κ. Γκουαρδιόλα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή