Πρόκριση στο Ρίο και για την Πάππας

Πρόκριση στο Ρίο και για την Πάππας

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ούτε τέσσερις μήνες δεν έχουν περάσει από την ημέρα που απέκτησε την ελληνική υπηκοότητα και ήδη έδωσε στη χώρα μία πρόκριση για το Ρίο και ένα πανελλήνιο ρεκόρ. Η Αλεξία Πάππας ορκίστηκε στις 8 Ιανουαρίου 2016, και στις 2 Μαΐου, με επίδοση 31.46.85 στα 10.000 μ., έκλεισε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας το ρεκόρ που κατείχε από τις 6 Αυγούστου 2002 (Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο) η Καλύμνια αθλήτρια, Χρυσοστομία Ιακώβου.

Η επίτευξη του ρεκόρ πραγματοποιήθηκε στο Πάλο Αλτο, στην Καλιφόρνια, όπου κατέλαβε την 11η θέση στα 10.000 μ. Τα 31.46.85 δίνουν το δικαίωμα στην Αλεξία Πάππας να εκπροσωπήσει τα ελληνικά χρώματα τόσο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Αμστερνταμ (όριο 33.20.00) όσο και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο (32.15.00). Με την πρόκριση της Πάππας, η ελληνική αποστολή για τη διοργάνωση της Βραζιλίας έφτασε τα 75 μέλη.

Η Αλεξία Πάππας έχει γεννηθεί στο Μπέρκλεϊ του Σαν Φρανσίσκο, στις 28 Μαρτίου 1990, από Ελληνα πατέρα και Αμερικανίδα μητέρα. Οι παππούδες της, Γιώργος και Μαρία, είχαν μεταναστεύσει το 1953 από τη Ρόδο στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον. Τα τελευταία χρόνια συγκαταλεγόταν μεταξύ των κορυφαίων αθλητριών της χώρας σε αποστάσεις από 3.000 μ. έως και 15.000 μ., με κορυφαία αγωνίσματα τα 5.000 μ. και τα 10.000 μ. Στις Ηνωμένες Πολιτείες αγωνιζόταν, ως φοιτήτρια, στο Πανεπιστήμιο του Ορεγκον. Οταν ολοκλήρωσε τις σπουδές της, αγωνιζόταν με τα χρώματα του φημισμένου συλλόγου των ΗΠΑ, Ορεγκον Τρακ Κλαμπ. Από την ημέρα που απέκτησε την ελληνική υπηκοότητα αποτελεί μέλος του «Ελευθερίου Βενιζέλου» Χανίων.

Η Αλεξία Πάππας είναι το δεύτερο μέλος της ελληνικής αποστολής για το Ρίο, που έχει γεννηθεί στην Αμερική. Προηγήθηκε ο σφαιροβόλος Νίκος Σκαρβέλης. Αξίζει να αναφέρουμε ότι στη διοργάνωση που έλαβε χώρα στην Καλιφόρνια έτρεξε και άλλη μία αθλήτρια με ελληνική καταγωγή. Η Ελενα Μπαλούρη διένυσε την απόσταση σε 32.32.64. Αν διέθετε την ελληνική υπηκοότητα, θα μπορούσε να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Αμστερνταμ.

• Ο Κώστας Φιλιππίδης και ο Εμμανουήλ Καραλής θα πάρουν μέρος στο «4ο Athens Street Pole Vault», που θα διεξαχθεί στις 10 Μαΐου στο Σύνταγμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή