Νέα κόντρα υπουργείου – Ολυμπιακού

Νέα κόντρα υπουργείου – Ολυμπιακού

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανέβηκαν οι τόνοι ανάμεσα στον υφυπουργό Αθλητισμού, Στ. Κοντονή και την ΠΑΕ Ολυμπιακός, την επομένη της τέλεσης του τελικού Κυπέλλου. Ο κ. Κοντονής με αφορμή προφανώς τις δηλώσεις του αντιπροέδρου του Ολυμπιακού, Σ. Θεοδωρίδη, που ούτε λίγο ούτε πολύ, τον ενοχοποίησε για την ήττα της ομάδας του από την ΑΕΚ και τα επικουρικά προς την αντίληψη αυτή δημοσιεύματα μερίδας των ΜΜΕ, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία, μεταξύ άλλων, ανέφερε τα εξής: «Μερικές ώρες μετά τη λήξη του τελικού, διάφοροι κύκλοι συνεχίζουν να προκαλούν την κοινή λογική, όπως έκαναν και πριν από τη διεξαγωγή του τελικού, πυροδοτώντας αναίτια με στοχευμένο και προκλητικό τρόπο, το ήδη βεβαρημένο κλίμα. Καταστροφή του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι η διαχρονικά δυστυχώς ευρεία μερίδα παραγόντων του αθλήματος, οι οποίοι: επιχειρούν καθημερινά να επιβάλουν καθεστώς αναξιοκρατίας, ανισονομίας, διαπλοκής, πελατειακών σχέσεων και διαφθοράς, σε όλο το φάσμα του αθλήματος, προκειμένου να εξυπηρετήσουν συμφέροντα ατομικά και οπαδικά και να εξασφαλίσουν το επιθυμητό αγωνιστικό και οικονομικό αποτέλεσμα, προσπαθούν συστηματικά να ελέγξουν και να διαφθείρουν κάθε φορέα και αρχή, μηδέ της ΕΠΟ εξαιρουμένης, πυροδοτούν τη γηπεδική βία και διαλύουν ενσυνείδητα τον κοινωνικό ιστό, μέσω των οπαδικών στρατών που χρηματοδοτούν, στοχοποιούν με οργανωμένο και μαφιόζικο τρόπο οποιονδήποτε αρνείται να συμβιβαστεί με το προαναφερθέν καθεστώς, με αποτέλεσμα τα αμέτρητα κρούσματα φυσικής και λεκτικής βίας που καταγγέλλονται».

Η ανακοίνωση καταλήγει ως εξής: «Η πορεία προς την επιβολή σύγχρονου θεσμικού πλαισίου, το οποίο θα κινείται στις αρχές της διαφάνειας της ισονομίας και της νομιμότητας αποτελεί βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης… Το “παρασκήνιο”, οι παρεμβάσεις και οι παραβατικές συμπεριφορές θα αποτελέσουν σύντομα οριστικό παρελθόν, δεδομένης μάλιστα και της (μοναδικής ιστορικά) πρωτοβουλίας/επιλογής της ΦΙΦΑ να συμμετάσχει, να συνεισφέρει αποτελεσματικά κι αν χρειαστεί να επιβάλει τα παραπάνω».

Η ΠΑΕ ΟΣΦΠ εξέδωσε ανακοίνωση ζητώντας από τον κ. Κοντονή να κατονομάσει αυτούς που εννοεί: «Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι υπάρχουν παράγοντες που διαχρονικά καταστρέφουν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ποιοι είναι αυτοί κύριε Κοντονή; Εχουν ονοματεπώνυμο; Ποιοι είναι αυτοί που “καταστρέφουν κάθε επένδυση, κοστίζουν εκατομμύρια στον αθλητισμό και πυροδοτούν τη γηπεδική βία”; Μιλώντας για γηπεδική βία, ενημερωθήκατε για όσα έγιναν στον τελικό-παρωδία, ο οποίος διεξήχθη σύμφωνα με τις επιταγές σας; Μάθατε για τα “ντου” χουλιγκάνων που κατάφεραν να εισβάλουν στο γήπεδο και παρέμειναν στις εξέδρες; Μάθατε ότι πέντε μέτρα από τους επισήμους, αλλά και μέσα στην εξέδρα των επισήμων υπήρχε συγκέντρωση φυλακόβιων, σεσημασμένων κακοποιών και μπράβων της Αττικής; (…) Ας αναλάβει (σ.σ. ο υφυπουργός Αθλητισμού) το πολιτικό θάρρος να μας πει ΠΟΙΟΙ είναι αυτοί στους οποίους αναφέρεται και στη συνέχεια θα πάρει τις ανάλογες απαντήσεις».

Το υπουργείο απάντησε μέσω διαρροής: «Ο,τι περιγράφεται στην ανακοίνωση του Ολυμπιακού αυτό καταγγέλλεται στην ανακοίνωση του υπουργείου. Περισσότερα ονόματα, διευθύνσεις και διάλογοι βρίσκονται στις δικογραφίες όλων των υποθέσεων που διερευνώνται από την ελληνική Δικαιοσύνη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή