Οχι άλλο κρυφτούλι

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τελειώσαμε λοιπόν μ’ αυτόν τον… ιστορικό Τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος. Η ΑΕΚ κατέκτησε άξια το Κύπελλο, σύμφωνα με όσα παρακολουθήσαμε μέσα στο γήπεδο και στον Ολυμπιακό έμεινε το παράπονο, πως το νταμπλ χάθηκε, λόγω της μεγάλης καθυστέρησης της διεξαγωγής του, με αποτέλεσμα οι παίκτες του να μη μείνουν συγκεντρωμένοι στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις. Με αποτέλεσμα να παρουσιάσουν χαλαρή εικόνα κατά το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα.

Φυσικά, όλα αυτά ανήκουν πλέον στην Ιστορία και εκείνο που θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη των φιλάθλων, είναι οι άδειες εξέδρες του Ολυμπιακού Σταδίου. Εικόνα που έκανε τον γύρο του κόσμου και μας δυσφήμησε για άλλη μια φορά, για την ποδοσφαιρική μας κουλτούρα. Να ευχηθούμε να είναι η τελευταία φορά που ζήσαμε αυτό το καταθλιπτικό γεγονός; Δεν νομίζω πως αρκούν μόνο οι ευχές…

Γιατί η επόμενη μέρα του Τελικού, βρήκε τις αντιμαχόμενες παρατάξεις πάλι σε θέση μάχης. Η αντιπαράθεση Ολυμπιακού – Κοντονή εξακολούθησε σε πιο υψηλούς τόνους και το βέβαιο είναι πως δεν πρόκειται να κοπάσει, όσο εξακολουθεί να υπάρχει αυτό το «κρυφτούλι», με… διαρροές και όχι ξεκάθαρες τοποθετήσεις, εκ μέρους της πολιτείας. Χρέος του υφυπουργού είναι να βάλει πλέον ένα τέλος στον χαρτοπόλεμο και να ξεδιαλύνει το τοπίο. Ενα ομιχλώδες τοπίο, που δεν επιτρέπει τις διοικήσεις και τις τεχνικές ηγεσίες των ομάδων να δουν την πραγματικότητα και να αποτιμήσουν τα κέρδη και τις ζημίες από τον Τελικό.

Στην ΑΕΚ, μεθυσμένοι -δικαιολογημένοι ώς ένα βαθμό- από την κατάκτηση του τροπαίου, δείχνουν να έχουν ξεχάσει πως έχουν μπροστά τους τη διαδικασία των μπαράζ. Το πάθημα έπειτα από τη νίκη στο πρωτάθλημα επί του Ολυμπιακού, δεν φαίνεται να τους έχει γίνει μάθημα. Ο αγωνιστικός κατήφορος είχε αρχίσει αμέσως μετά. Κάτι αντίστοιχο, είχε συμβεί και στον ΠΑΟΚ, αλλά και στον Παναθηναϊκό, όταν στο περσινό πρωτάθλημα είχαν επιβληθεί των «ερυθρολεύκων». Η διοίκηση της ΠΑΕ δεν πρέπει να θαμπωθεί από το Κύπελλο. Γιατί δεν είναι δυνατόν η ομάδα να παίζει το «κρυφτούλι» και να κτυπά στις αντεπιθέσεις. Κάποια στιγμή πρέπει να δημιουργήσει ένα σύνολο, που θα επιβάλει το δικό της παιχνίδι και ρυθμό. Γιατί το πρωτάθλημα δεν είναι δύο-τρεις αγώνες, αλλά ένας μαραθώνιος. Και κάθε παιχνίδι έχει τις δικές του ανάγκες.

Οσο για τον Ολυμπιακό, η δικαιολογία πως ήδη οι παίκτες του είχαν αρχίσει τις διακοπές τους, δεν μπορεί να καλύψει τα κενά που έχει το ρόστερ και ήταν εμφανέστατα σε δύσκολα παιχνίδια και ειδικά στα ευρωπαϊκά. Οι «θέσεις-κλειδιά», όπως αυτές της άμυνας, στα πλάγια, αλλά και στην κορυφή της επίθεσης, δεν μπορούν να καλυφθούν με τα «τρικ» του Σίλβα και με φτηνές λύσεις. Μια σύγκριση το τι διέθεταν οι προκάτοχοί του και ποιους έχει σήμερα ο Πορτογάλος προπονητής, αρκεί για να γίνει αντιληπτός ο λόγος, που το πρώτο αξιόλογο σουτ στον τελικό έγινε μετά από ογδόντα λεπτά.

Οταν μάλιστα η ομάδα έχει μπροστά της τα παιχνίδια του προκριματικού γύρου, ώστε να μπει στους ομίλους του Champions League, είναι απαραίτητο η ενίσχυσή της να γίνει από το… πάνω ράφι. Οποιαδήποτε άλλη επιλογή θα φέρει αρνητικά αποτελέσματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή