Ικανοποιητική η παρουσία των κολυμβητών μας στο Λονδίνο

Ικανοποιητική η παρουσία των κολυμβητών μας στο Λονδίνο

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με δύο τέταρτες και μία πέμπτη θέσεις ολοκληρώθηκαν για τα ελληνικά χρώματα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ανδρών – γυναικών της κολύμβησης, τα οποία διεξήχθησαν στο Λονδίνο. Τέταρτος ήρθε ο Κριστιάν Γκολομέεβ στα 50μ. ελ. καθώς και η εθνική των 4Χ100μ. Μ. Ατ. και πέμπτη η Νόρα Δράκου στα 50μ. ελ.

Η κακή εκκίνηση στοίχισε ένα μετάλλιο στον Κριστιάν Γκολομέεβ. Στα 50 μ. ελευθ. ήρθε τέταρτος με χρόνο 21.85. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε, όπως αναμενόταν, ο Γάλλος Φλορέντ Μανοντού που έκανε 21.73, το ασημένιο ο Ουκρανός Αντρίι Γκοβόροφ (21.79) και το χάλκινο ο Βρετανός Μπεν Πράουντ (21.85).

Πανελλήνιο ρεκόρ (3.34.41)σημείωσε η ομάδα μας (Χρήστου, Σαμιλίδης, Βαζαίος, Γκολομέεβ) στον τελικό των 4Χ100 μ. Μ. Ατ. αλλά δεν κατάφερε να ανεβεί στο βάθρο. Μέχρι και τα τελευταία μέτρα οι αθλητές μας διεκδίκησαν με πάθος την τρίτη θέση. Πρώτη ήρθε η Μεγάλη Βρετανία (3.32.15), δεύτερη η Γαλλία (3.33.89) και τρίτη η Ουγγαρία (3.34.12).

Η Νόρα Δράκου ισοφάρισε το ατομικό της ρεκόρ (25.05) αλλά αυτό δεν έφτανε για να κατακτήσει ένα μετάλλιο στα 50 μ. ελευθ. Νικήτρια ήταν η Κρομοβιτζοτζο (Ολλανδία) με 24.07, δεύτερη η Χόλσολ (Μ. Βρετανία) με 24.44 και τρίτη η Ότεσεν (Δανία) με 24.61.

Η παρουσία των Ελλήνων αθλητών αθλητριών στο Λονδίνο κρίνεται ικανοποιητική. Η ελληνική αποστολή θα επιστρέψει με ένα χρυσό και ένα χάλκινο, πανελλήνια ρεκόρ και πολλά αξιόλογα πλασαρίσματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή