Στη μάχη τα «υπερόπλα» της γυμναστικής

Στη μάχη τα «υπερόπλα» της γυμναστικής

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με στόχο την πρόκριση σε τουλάχιστον δύο τελικούς του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, θα μπει σήμερα στην «Αρένα» της Βέρνης η εθνική ομάδα της ενόργανης γυμναστικής των ανδρών. Χθες, οι έφηβοι περιορίστηκαν στη συγκομιδή… εμπειριών, καθώς κανένας από τους εκπροσώπους της χώρας μας δεν κατάφερε να προκριθεί σε τελικό.

Οι πρωταθλητές μας, Λευτέρης Πετρούνιας, Βλάσης Μάρας, Νίκος Ηλιόπουλος, Δημήτρης Μαρκούσης και Γιώργος Χατζηευσταθίου θα αγωνιστούν (15.00-17.15) στον δεύτερο από τους τρεις ομίλους του προκριματικού. Διαθέτουν τις δυνατότητες να κατακτήσουν από δύο έως και τέσσερις προκρίσεις σε τελικούς οργάνων, ενώ θα επιδιώξουν και ένα καλό πλασάρισμα σε ομαδικό επίπεδο.

Ο «Μίδας των κρίκων», Λευτέρης Πετρούνιας, θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί τον τίτλο του. Θα πάρει μέρος μόνο στους κρίκους και θα βρει απέναντί του τον εκπληκτικό Γάλλο Σαμίρ Αΐτ Σαΐντ και τον Ρώσο Ντένις Αμπλιάζιν.

Ο Βλάσης Μάρας διαθέτει ένα καλό πρόγραμμα για να κατακτήσει την πρόκριση στον τελικό του μονόζυγου. Εχει στην τροπαιοθήκη του πέντε χρυσά μετάλλια (οκτώ στο σύνολο) από ευρωπαϊκά, μεγάλη εμπειρία και τον σεβασμό των κριτών. Δυνατός αντίπαλός του θα είναι ο Κροάτης Μάριο Μοζνίκ. Εκτός από το μονόζυγο θα αγωνιστεί στον πλάγιο ίππο και το άλμα για να προσθέσει βαθμούς στην προσπάθεια των αθλητών μας για μία καλή θέση στο ομαδικό.

Σε τέσσερα όργανα θα πάρει μέρος ο Δημήτρης Μαρκούσης (έδαφος, κρίκοι, άλμα, δίζυγο). Διαθέτει καλό πρόγραμμα στο έδαφος και ο προπονητής Δημήτρης Ράφτης αισιοδοξεί ότι μπορεί να προκριθεί στον τελικό. Στο έδαφος ξεχωρίζει ο πρωταθλητής Ευρώπης του 2015, ο Βρετανός Κρίστιαν Τόμας. Ο νεαρός Γιώργος Χατζηευσταθίου θα αγωνιστεί σε έδαφος, πλάγιο ίππο, δίζυγο, μονόζυγο. Στον πλάγιο ίππο, διαθέτει πρόγραμμα με συντελεστή δυσκολίας 6,60. Μένει να δούμε εάν θα καταφέρει να «κλείσει» στα αποδυτήρια την απειρία του και να εντυπωσιάσει τους κριτές. Το ενδιαφέρον στον πλάγιο ίππο μονοπωλεί ο Βρετανός Λούις Σμιθ, ο οποίος είχε έρθει δεύτερος στο Λονδίνο και τρίτος στο Πεκίνο.

Ο Νίκος Ηλιόπουλος θα αγωνιστεί και στα έξι όργανα του σύνθετου ατομικού και θα βοηθήσει τα μέγιστα την εθνική ομάδα. Το πρόγραμμά του στο δίζυγο είναι καλό αλλά προέρχεται από έναν τραυματισμό στο δάχτυλο και δεν αναμένεται να ρισκάρει. Στο δίζυγο ξεχωρίζει η παρουσία του Ουκρανού παγκόσμιου πρωταθλητή του 2015 και τρεις φορές πρωταθλητή Ευρώπης Ολεγκ Βερνιάγιεφ.

Η εφηβική ομάδα, χθες, δεν κατάφερε να πάρει κάποια πρόκριση για τελικό. Η καλύτερη εμφάνιση ανήκε στον Γιώργο Προβιά, ο οποίος διεκδικούσε μία θέση στην οκτάδα των ασκήσεων εδάφους μέχρι την έναρξη των προγραμμάτων στο τρίτο γκρουπ. «Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Στο τρίτο γκρουπ υπήρχαν πολλοί καλοί ενοργανίστες. Τα παιδιά έδειξαν καλά στοιχεία, είναι μικροί στην ηλικία και συνεχίζουμε τη δουλειά με στόχο τη βελτίωση», δήλωσε στην «Κ» ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Θανάσης Βασιλειάδης.

Η ελληνική ομάδα αποτελείται από μικρά παιδιά, τα οποία τώρα «χτίζουν» την καριέρα τους. Ο «Βενιαμίν» της εθνικής, ο Γιώργος Κελεσίδης, είναι μόλις 13,5 ετών και πήρε μέρος σε τρία όργανα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή