Η Ιταλία πήρε το ντέρμπι

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Βέλγιο είχε την υπεροχή, αλλά η Ιταλία είχε τον τρόπο στο ντέρμπι της 1ης αγωνιστικής του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Γαλλίας. Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε νίκησε 2-0 την ομάδα του Μαρκ Βίλμοτς και έμεινε μόνη στην κορυφή του 5ου ομίλου.

Οι Βέλγοι είχαν τον έλεγχο του ματς από την αρχή της αναμέτρησης και έκλεισαν στα καρέ του Μπουφόν τη «σκουάντρα ατζούρα». Ολα αυτά, όμως για 32 λεπτά, όταν ο Τζακερίνι, ύστερα από κάθετη πάσα του Μπονούτσι «τρύπησε» την άμυνα του Βελγίου και άνοιξε το σκορ. Κάπου εκεί η Ιταλία πήρε τα ηνία του αγώνα και είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες να «κλειδώσει» το ματς: στο 35' ο Καντρέβα με δυνατό σουτ δεν κατάφερε να νικήσει τον Κουρτουά και ένα λεπτό αργότερα, ο Πελέ με κεφαλία έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ.

Στο β' ημίχρονο, το Βέλγιο μπήκε ξανά επιθετικά στο γήπεδο και στο 53' ο Λουκάκου έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ σε τετ α τετ με τον Μπουφόν. Στο επόμενο λεπτό η Ιταλία απάντησε ξανά με τον Πελέ, του οποίου η νέα κεφαλία σταμάτησε στα ακροδάχτυλα του Κουρτουά.

Το Βέλγιο συνέχισε να πιέζει, αλλά τόσο ο φόβος των «φονικών» αντεπιθέσεων της Ιταλίας και η άριστη αμυντική λειτουργία της, έκανε την ομάδα του Βίλμοτς πιο διστακτική με αποτέλεσμα να μη «γεμίζει» πάντα την περιοχή του Μπουφόν. Στο 82’ το Βέλγιο απείλησε με άστοχη κεφαλιά του Οριγκί και στο 85' ο Ιμόμπιλε έχασε την ευκαιρία να τελειώσει το ματς για την Ιταλία όταν το σουτ του σταμάτησε στον Κουρτουά. Ο,τι δεν κατάφερε αυτός, το έκανε ο Πελέ με σουτ στις καθυστερήσεις δίνοντας πανηγυρικό τόνο στη νίκη των Ιταλών.

Βέλγιο (Μαρκ Βίλμοτς): Κουρτουά, Σιμάν (76’ Καράσκο), Αλντερβάιρελντ, Βερμάελεν, Βερτόνχεν, Βίτσελ, Ναϊνγκολάν (62’ Μέρτενς), Φελαϊνί, Ντε Μπρούιν, Αζάρ, Λουκάκου (73΄ Οριγκί)

Ιταλία (Αντόνιο Κόντε): Μπουφόν, Μπαρτσάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Καντρέβα, Νταρμιάν (58’ Ντε Σίλιο), Τζακερίνι, Ντε Ρόσι, Παρόλο, Έντερ (75’ Ιμόμπιλε), Πελέ.

Η βαθμολογία στον 5ο όμιλο

1. Ιταλία 3

2. Ιρλανδία 1

3. Σουηδία 1

4. Βέλγιο 0

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT