Επεσε η αυλαία της 1ης αγωνιστικής του Εuro

Επεσε η αυλαία της 1ης αγωνιστικής του Εuro

2' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mε την Πορτογαλία να σκοντάφτει πάνω στην Ισλανδία και να της παραχωρεί 1-1 στο Σεντ Ετιέν, έπεσε η αυλαία της 1ης αγωνιστικής του διευρυμένου με 24 ομάδες Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Γαλλίας. Μιας αγωνιστικής κατά την οποία δεν είδαμε σημαντικές εκπλήξεις, οι «μεγάλοι» φάνηκαν να κρατούν δυνάμεις ενόψει συνέχειας, ενώ καμία ομάδα δεν πέτυχε πάνω από δύο γκολ.

Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος μπήκε επιθετικά στο γήπεδο με στόχο να τελειώσει νωρίς το ματς, όμως οι Ισλανδοί έκαναν την πρώτη φάση στο 3', όταν ο Σίγκουρντσον μπήκε στην πορτογαλική περιοχή, σούταρ, με τον Ρουί Πατρίσιο να αποκρούει δύο φορές τη μπάλα. Στο 17' ήρθε η πρώτη απάντηση της Πορτογαλίας με τον γνώριμό μας Βιεϊρίνια να σουτάρει πάνω στον Χάλντορσον. Τέσσερα λεπτά μετά ο Ρονάλντο βρήκε με σέντρα τον Νάνι όμως η κεφαλιά του αποκρούστηκε πάνω στη γραμμή από τον Ισλανδό τερματοφύλακα.

Η πίεση της Πορτογαλίας έγινε ακόμη πιο ασφυκτική. Στο 23' κεφαλιά του Ρονάλντο έφυγε άουτ και στο 31' οι κόποι των Ιβήρων ανταμείφθηκαν. Η συρτή σέντρα από τα δεξιά του Αντρέ Γκόμες βρήκε τον Νάνι ο οποίος με συρτό πλασέ έκανε το 1-0.

Στο β' ημίχρονο, η Πορτογάλοι μπήκαν ξανά φουριόζοι με τον Ρονάλντο να σουτάρει μόλις άουτ στο 47', όμως οι Ισλανδοί στα προκριματικά άφησαν εκτός Euro την Ολλανδία. Και το θύμισαν στο 50' όταν ο Μπγιάρνασον εκμεταλλεύτηκε σέντρα από τα δεξιά και την κακή αντίδραση του Βιεϊρίνια, και πλάσαρε σωστά για το 1-1 και το πρώτο γκολ της Ισλανδίας σε Euro.

Oπως ήταν φυσικό, η Πορτογαλία «πάγωσε» και αποδιοργανώθηκε,  με τους Ισλανδούς με συμπαγή αμυντική διάταξη να μη δυσκολεύονται να απομακρύνουν τη μπάλα από τα καρέ τους, ενώ όποτε πατούσαν την αντίπαλη περιοχή δημιουργούσαν πανικό στην πορτογαλική άμυνα.

Το… μονότερμα συνεχίστηκε, με τον Ρονάλντο «εκτός ματς», την Πορτογαλία να είναι φλύαρη και να απειλεί ουσιαστικά στο 71' όταν κεφαλιά του Νάνι πέρασε ελάχιστα άουτ και στο 78' με σουτ του Κουαρέσμα που απέκρουσε ο Χάλντορσον. Στο 85' ο Ρονάλντο βρέθηκε εξ επαφής με τον Ισλανδό τερματοφύλακα, όμως η κεφαλιά του δεν τον νίκησε. Ενα λεπτό μετά η Ισλανδία βρέθηκε στην επίθεση με τον Φινμπόγκασον να χάνει μοναδική ευκαιρία για την έκπληξη της αγωνιστικής, σουτάροντας πάνω στον Ρουί Πατρίσιο.

Πορτογαλία (Φερνάντο Σάντος): Ρουί Πατρίσιο, Πέπε, Καρβάλιο, Γκερέιρο, Βιεϊρίνια, Ντανίλο Περέιρα, Μουτίνιο (71’ Ρενάτο Σάντσες), Ζοάο Μάριο (76’ Κουαρέσμα), Αντρέ Γκόμες (84’ Έντερ), Νάνι, Ρονάλντο.

Ισλανδία (Λαρς Λάγκερμπακ): Χαλντόρσον, Σκούλασον, Άρνασον, Ράγκναρ Σίγκουρντσον, Σέβαρσον, Γκούλφι Σίγκουρσον, Γκούναρσον, Γκούμοντσον, Μπίρκιρ Μπιάρνασον, Σίγκθορσον (81’ Φινμπόγκασον), Μπόντβαρσον.

Σήμερα, Τετάρτη, ανοίγει η αυλαία της 2ης αγωνιστικής με τους αγώνες Ρωσία-Σλοβακία (16.00), Ρουμανία-Ελβετία (19.00) και Γαλλία-Αλβανία (22.00)

Η εικόνα της 1ης αγωνιστικής (ομάδες-βαθμολογία-γκολ):

A

Γαλλία  3  2-1

Ελβετία  3  1-0

Ρουμανία  0  1-2

Αλβανία  0  0-1

Β

Ουαλία    3      2-1

Αγγλία  1     1-1

Ρωσία   1     1-1

Σλοβακία  0    1-2

Γ

Γερμανία    3    2-0

Πολωνία  3    1-0

Β. Ιρλανδία  0    0-1

Ουκρανία   0    0-2

Δ

Κροατία   3    1-0

Ισπανία   3    1-0

Τσεχία   0    0-1

Τουρκία   0    0-1

Ε

Ιταλία    3     2-0

Εϊρε    1    1-1

Σουηδία    1    1-1

Βέλγιο    0    0-2

ΣΤ

Ουγγαρία    3    2-0

Ισλανδία    1    1-1

Πορτογαλία    1   1-1

Αυστρία    0    0-2

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT