Βήμα προς τους «16» η Ελβετία

Βήμα προς τους «16» η Ελβετία

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ελβετία πήρε έναν πολύτιμο βαθμό κόντρα στη Ρουμανία (1-1) και έκανε ένα πειστικό βήμα προς την επόμενη φάση του Εuro της Γαλλίας. Η ομάδα του Πέτκοβιτς ήθελε να «κλειδώσει» την πρόκρισή τους στους «16» της διοργάνωσης και έδειξε τις διαθέσεις της από την αρχή του αγώνα. Πήρε τον έλεγχο της αναμέτρησης από νωρίς και μόλις στο 6' ο Σεφέροβιτς με ατομική προσπάθεια εντός περιοχής, πλάσαρε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ταταρουσάνου. Δέκα λεπτά μετά, πάλι ο ίδιος παίκτης, σούταρε όμως ο Ταταρουσάνου έδιωξε τη μπάλα.

Οι Ρουμάνοι προσπαθούσαν με αντεπιθέσεις να σπάσουν την πίεση των Ελβετών και στο 18' ο Λιχτστάινερ κράτησε παρατεταμένα τη φανέλα του Κεσέρου μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής Καράσεφ εξάντλησε όλη την αυστηρότητά του δείχνοντας το σημείο του πέναλτι. Ο Στάνκου ευστόχησε και έδωσε προβάδισμα στη Ρουμανία, όμως η Ελβετία συνέχισε να πιέζει, ανεβάζοντας περισσότερους παίκτες «ψηλά».

Στο 20' σουτ του Σαρ, έδιωξε σε κόρνερ ο Ταταρουσάνου, όμως στο 28' ο Σαπουνάρου βρήκε χώρο, σούταρε και τράνταξε το αριστερό δοκάρι του Ζόμερ, στην τελευταία, ουσιαστικά, μεγάλη φάση του ημιχρόνου.

Στο β' ημιχρονο, η Ελβετία μπήκε στον αγώνα, όπως και στο α' μέρος. Πίεση «ψηλά» και οι παίκτες της έβγαιναν πρώτοι στη μπάλα. Η τύχη τής χαμογέλασε στο 52' όταν ο Τζουρού προ του Κεσέρου παραλίγο να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Πέντε λεπτά μετά, όμως, οι κόποι των Ελβετών ανταμείφθηκαν. Οι Ρουμάνοι ολιγώρησαν μέσα στη μεγάλη περιοχή τους και ο Μεχμέντι με ευθύβολο σουτ ισοφάρισε. Ενα γκολ που δικαιούνταν η Ελβετία.

Στη συνέχεια, η ομάδα του Πέτκοβιτς, μάλλον συνειδητοποίησε ότι ο ένας βαθμός είναι καλύτερος από τον… κανέναν και προσπάθησε κυρίως να προστατέψει τα μετόπισθεν, θέλοντας να φθάσει στους 4 βαθμούς στον 1ο όμιλο και να κρυφοκοιτάξει στην επόμενη φάση, αφήνοντας τους Ρουμάνους του Ιορντανέσκου στον έναν. Οπως κι έγινε.

Ρουμανία (Ιορντανέσκου): Ταταρουσάνου, Σαπουνάρου, Κίρικες, Γκριγκόρε, Ρατς (61' Φίλιπ), Πρεπελίτσα, Πίντιλι (46' Χόμπαν), Τόρζε, Στάνκου (84' Αντόνε), Κιπτσίου, Κεσέρου.

Ελβετία (Πέτκοβιτς): Ζόμερ, Λιχστάινερ, Σαρ, Τζουρού, Ροντρίγκες, Μπεχράμι, Τζάκα, Σατσίρι (91' Ταρασάι), Τζεμαΐλι (83' Λανγκ), Μεχμέντι, Σεφέροβιτς (64' Εμπολό).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT