Οι 12 διεκδικητές της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς του Ρίο

Οι 12 διεκδικητές της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς του Ρίο

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ και ο Βασίλης Καββαδάς είναι οι δυο παίκτες που αποφάσισε να αποκλείσει ο Φώτης Κατσικάρης από την 12άδα της Εθνικής μπάσκετ για την διεκδίκηση της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, μέσω του προολυμπιακού τουρνουά που θα αρχίσει την Δευτέρα (4/7) στο γήπεδο «Palaolympico» του Τορίνο και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο (9/7).

Ο τεχνικός της Εθνικής έκρινε ότι από την πορεία του ομογενή γκάρντ στην σύντομη προετοιμασία ότι δεν θα βοηθήσει, όσο αναμενόταν, όταν κλήθηκε και προτίμησε να συμπεριλάβει στην 12άδα τον Γιάννη Αθηναίου, με ισχυρότερο κριτήριο σύγκρισης, την μεγαλύτερη εμπειρία που διαθέτει από τον Ντόρσεϊ.

Η Εθνική διαθέτει τρεις παίκτες για την θέση του πλει μέικερ (Καλάθης, Μάντζαρης, Αθηναίου) και ο Κατσικάρης, αναγκαστικά λόγω αποχωρήσεων (Σπανούλης, Ζήσης), τραυματισμών (Σλούκας) και επιλογών (Ντόρσεϊ), θα αξιοποιήσει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στην θέση του δεύτερου περιφερειακού, όπως έχει δείξει στην διάρκεια της προετοιμασίας και αναλόγως με τον εκάστοτε αντίπαλο στο Τορίνο, ενώ υπάρχει και η επιλογή του Χαραλαμπόπουλου. Στις θέσεις των ψηλών, ο Κατσικάρης επέλεξε τον Μπόγρη αντί του Καββαδά, λόγω των εμπειριών που είχε ο πρώτος από την περσινή θητεία του στην Μπιλμπάο, ενώ ο Καββαδάς ήταν ο βασικός σέντερ του Αρκαδικού.

Την ελληνική αποστολή που θα ταξιδέψει το Σάββατο (2/7) για το Τορίνο, απαρτίζουν οι: Καλάθης, Αθηναίου, Μάντζαρης, Γ. Αντετοκούνμπο, Περπέρογλου, Θ. Αντετοκούνμπο, Παπαπέτρου, Αγραβάνης, Μπόγρης, Μπουρούσης, Κουφός.

Οι 12 «εκλεκτοί» του Μεσίνα

Την 12άδα της Εθνικής Ιταλίας που αποτελεί το φαβορί κατάκτησης της πρώτης θέσης στο προολυμπιακό και είναι συνδιεκδικήτρια της πρόκρισης, μαζί με την Ελλάδα και την Κροατία, ανακοίνωσε ο Ετορε Μεσίνα. Ο Ιταλός τεχνικός που επέστρεψε στον πάγκο των «ατζούρι», ύστερα από 17 χρόνια και την κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ του ’99, θα έχει στην διάθεση του τους: Ποέτα, Χάκετ,  Μπελινέλι, Τζεντίλε, Αραντόρι, Ντατόμε, Τόνουτ,  Γκαλινάρι, Μέλι, Μπαρνιάνι, Κουζίν και Τσέρβι.

Αποκλείστηκαν οι Ντέλα Βάλε, Τσιντσιαρίνι, Πασκόλο και Αμπάς. Η Ιταλία συμμετέχει στον ίδιο όμιλο με την Τυνησία και την Κροατία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή