Εκκίνηση στο ευρωπαϊκό στίβου

Εκκίνηση στο ευρωπαϊκό στίβου

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την Τελετή Εναρξης και σημαιοφόρο της ελληνικής αποστολής την Κατερίνα Στεφανίδη άνοιξε χθες στην Πλατεία Μουσείων του Αμστερνταμ η αυλαία των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων στίβου ανδρών – γυναικών. Σήμερα, στο Ολυμπιακό Στάδιο θα ξεκινήσουν οι αγώνες, με 15 από τους 35 εκπροσώπους της χώρας μας να διεκδικούν προκρίσεις στις επόμενες φάσεις των αγωνισμάτων τους. Εξαίρεση αποτελεί η Αλεξία Παππά, η οποία θα αγωνιστεί σε τελικό (10.000 μ.).

Η Ελληνοαμερικανίδα πρωταθλήτρια, η οποία εκπροσωπεί πρώτη φορά τη χώρα σε διοργάνωση αυτού του επιπέδου, διαθέτει τις δυνατότητες για ένα καλό πλασάρισμα. Εχει διανύσει την απόσταση σε 31.46.85, επίδοση που τη φέρνει στην πέμπτη θέση ανάμεσα στις 18 αθλήτριες που θα αγωνιστούν. Ανάμεσά τους και η νικήτρια της προηγούμενης διοργάνωσης Τζο Παβέι (Μ. Βρετανία), η οποία στα 42 θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί τον τίτλο της.

«Ποδαρικό» από ελληνικής πλευράς θα κάνει η Ελισάβετ Πεσιρίδου. Θα πάρει μέρος στα 100 μ. εμπ. με στόχο την πρόκριση στους αυριανούς ημιτελικούς, κάτι που είναι μέσα στις δυνατότητές της. Λίγη ώρα αργότερα (13.00), η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου θα χρειαστεί μία βολή πάνω από 58,00 μ. για να «κλείσει» θέση στον τελικό της δισκοβολίας. Η αθλήτρια σε έξι από τους εννέα αγώνες, όπου συμμετείχε εφέτος, είχε βολές πάνω από τα 58,00 μ. Την ίδια περίπου ώρα, η Μαρία Μπελιμπασάκη θα τρέξει στα 200 μ. με στόχο έναν χρόνο που θα της δώσει μία θέση στους απογευματινούς ημιτελικούς. Με το εφετινό 23.18 διαθέτει τη δεύτερη επίδοση στη σειρά της.

Στις 14.10, θα αρχίσει ο προκριματικός στο μήκος των ανδρών. Η χώρα μας θα εκπροσωπηθεί από τους Νίκο Καψή, Γιώργο Τσάκωνα και Μιχάλη Μερτζανίδη. Το όριο συμμετοχής στον τελικό είναι τα 8,00 μ. Το πρωινό πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί, για τα ελληνικά χρώματα, με τις Ειρήνη και Αννα Βασιλείου στα 400 μ. Και οι δύο διαθέτουν επιδόσεις για προκρίσεις στους ημιτελικούς του αγωνίσματος.

Στο απογευματινό πρόγραμμα, ο Γιάννης Κυριαζής και ο Παρασκευάς Μπατζάβαλης θέλουν βολές πάνω από τα 81,50 μ. (πρ. επ. 81,87) για να πάρουν το «εισιτήριο» για τον τελικό του ακοντισμού.

Στις συμμετοχές ξεχωρίζει αυτή του Κώστα Φιλιππίδη (18.50). Το όριο για τον τελικό στο επί κοντώ έχει οριστεί στα 5,70 μ. «Στόχος μας είναι ένα άλμα που θα μας δώσει γρήγορα την πρόκριση», δήλωσε στην «Κ» ο προπονητής Δημήτρης Κυτέας. Στο ίδιο αγώνισμα θα πάρει μέρος και ο Δημήτρης Πατσουκάκης. Στο μήκος θα αγωνιστούν οι Χάιδω Αλεξούλη και Εφη Κολοκυθά. Οι αυριανές ελληνικές συμμετοχές θα ολοκληρωθούν με τη Σταματία Σκαρβέλη στη σφαιροβολία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή