Ελληνικός στίβος με παρόν και μέλλον

Ελληνικός στίβος με παρόν και μέλλον

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με δύο μετάλλια (ένα χρυσό, ένα χάλκινο), δύο 4ες θέσεις, τρεις 6ες και, συνολικά, 10 προκρίσεις σε τελικούς, η ελληνικη αποστολή στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα στίβου ανδρών – γυναικών, στο Αμστερνταμ, θεωρείται επιτυχημένη. Οι νεαροί αθλητές μας έδειξαν ότι διαθέτουν τις δυνατότητες να παραλάβουν τη… σκυτάλη των διακρίσεων από την παλαιότερη γενιά, ενώ οι εμφανίσεις των κορυφαίων «γεννούν» ελπίδες για μετάλλια και καλά πλασαρίσματα στους Ολυμπιακούς του Ρίο.

Η εθνική ομάδα, στο Αμστερνταμ, πέτυχε τις καλύτερες επιδόσεις της τελευταίας δεκαετίας. «Σίγουρα, θα μπορούσαμε να πάμε καλύτερα. Τα ευχάριστα μηνύματα ήρθαν από τα νέα παιδιά που ξεπέρασαν τον εαυτό τους. Αυτό δείχνει ότι υπάρχει ανανέωση. Ελπίζω ότι η Πολιτεία θα βοηθήσει να βελτιωθούν οι συνθήκες στους αγωνιστικούς χώρους, οι οποίες είναι άθλιες», δήλωσε στην «Κ» ο ομοσπονδιακός προπονητής Δημήτρης Ευαγγελόπουλος.

Η Κατερίνα Στεφανίδη, αφού εξασφάλισε το χρυσό μετάλλιο στο επί κοντώ, με άλμα στα 4.70, τοποθέτησε τον πήχυ στα 4.81 και πήρε το ευρωπαϊκό ρεκόρ από τη Γελένα Ισινμπάγεβα (Γκέτεμποργκ, 2006). Επιχείρησε να περάσει πάνω και από τα 4.94 και, παρόλο που δεν το κατάφερε, έδειξε ότι συγκαταλέγεται στα φαβορί για μετάλλιο στους Ολυμπιακούς. Στο ίδιο αγώνισμα, η Νικόλ Κυριακοπούλου ήρθε 4η με 4.55.

Η Βούλα Παπαχρήστου, μετά το χάλκινο μετάλλιο από το παγκόσμιο του Πόρτλαντ, ανέβηκε στην ίδια θέση του βάθρου και στην Ολλανδία με 14.47. Η τριπλουνίστρια είχε μόνο έγκυρα και όλα πάνω από 14 μ., παρόλο που, στα περισσότερα από αυτά, ο αέρας δεν ήταν σύμμαχός της. Με την εμφάνισή της έστειλε… μήνυμα ότι και στο Ρίο θα «φλερτάρει» με τη διάκριση.

Μεγάλη επιτυχία θεωρείται η 4η θέση του νεαρού σφυροβόλου Μιχάλη Αναστασάκη. Με βολή στα 75.89 έδειξε ότι διαθέτει τις δυνατότητες για να γράψει «χρυσή» ιστορία. Εντυπωσιακή ήταν η εμφάνιση της Ουρανίας Ρεμπούλη (6η στον ημιμαραθώνιο). Κατέβασε τον δικό της χρόνο κατά πέντε λεπτά και τερμάτισε σε 1.11.52. Στην 6η θέση βρέθηκαν και η Ελισάβετ Πεσιρίδου (100 μ. εμπ.) και ο Κώστας Μπανιώτης (ύψος). Οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν στους επικοντιστές να κάνουν έναν καλό αγώνα. Ο Κώστας Φιλιππίδης ήταν 7ος με 5.30 και είχε αποτυχημένα άλματα στα 5.50, ύψος που πέρασαν μόνο έξι αθλητές, ενώ ακυρώθηκε ο «σταρ» του αθλήματος, ο Γάλλος Ρενό Λαβιλενί (στα 5.75).

Η «δεκάδα των τελικών» κλείνει με την 11η θέση του Νίκου Σκαρβέλη στη σφαιροβολία και τη 12η του Γιάννη Κυριαζή στον ακοντισμό. Και οι δύο είναι νέοι και στο μέλλον θα έχουν την ευκαιρία για καλύτερα αποτελέσματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή