Απαιτητικό το φετινό Ράλι Αιγαίου

Απαιτητικό το φετινό Ράλι Αιγαίου

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια δύσκολη διαδρομή, περίπου, 400 ν.μ., θα χρειαστεί να διασχίσουν τα σκάφη που θα πάρουν μέρος στο φετινό Ράλι Αιγαίου. Οι διοργανωτές κατάφεραν να ξεπεράσουν τα προβλήματα, που έφερε η κρίση, να οδηγήσουν τον στόλο και πάλι στο Αιγαίο Πέλαγος και να συνεχίσουν τον θεσμό.

Η εκκίνηση των ιστιοδρομιών θα δοθεί στις 16 Ιουλίου από τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρο Καπράλο. Τα σκάφη θα αποπλεύσουν (11.00) από τον Φαληρικό Ορμο και θα κατευθυνθούν στην Πάτμο. Στο νησί της Αποκάλυψης θα πραγματοποιηθεί ακόμη μία ιστιοδρομία και στις 20 Ιουλίου θα αποπλεύσουν για τη Μήλο (60 ν.μ.). Το τελευταίο σκέλος του αγώνα (60 ν.μ.) θα είναι από το λιμάνι του Αδάμαντα στο Σούνιο. «Η φετινή διαδρομή μπορεί να χαρακτηριστεί ιδιαίτερα απαιτητική από αγωνιστικής πλευράς. Η ιδιαιτερότητα της διοργάνωσης είναι ότι θα υπάρχει και βαθμολογική πόρτα στο Ατσιγγανόκαστρο της Σύρου που θα αποτελέσει την πρώτη ιστιοδρομία. Στην Πάτμο, θα πραγματοποιηθεί και μία παράκτια διαδρομή, μήκους 30 ν.μ.», δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ομίλου Ανοικτής Θαλάσσης Ιωάννης Μαραγκουδάκης.

Η οικονομική κρίση αποτελεί βασική αιτία για τη μείωση των σκαφών που θα βρεθούν στον φετινό αγώνα. Στο 53ο Ράλι Αιγαίου δεν αναμένεται να τρέξουν περισσότερες από 20 ιστιοπλοΐκές ομάδες. Βέβαια, ανάμεσά τους θα υπάρχουν κάποια από τα καλύτερα αγωνιστικά σκάφη, που διαθέτει η χώρα, καθώς οι διοργανωτές προτίμησαν να «θυσιάσουν» τη μεγαλύτερη συμμετοχή και να επιλέξουν μία διαδρομή που απαιτεί ναυτοσύνη. «Ο αγώνας συνεχίζει την πορεία του στον χρόνο. Τα πληρώματα θα δοκιμάσουν τις ικανότητές τους και ιδιαίτερα στις πρώτες δύο ιστιοδρομίες», τόνισε ο κ. Μαραγκουδάκης.

Δύσκολο, όμως, προβλέπεται και το τελευταίο σκέλος του αγώνα. Εξαιτίας των ισχυρών βορείων ανέμων, που επικρατούν αυτή την εποχή, θα είναι κατάορτσα και τα σκάφη θα αναγκαστούν να διανύσουν 100 ν.μ. αντί των 60 ν.μ. που είναι η διαδρομή. Η «σημαία» του αγώνα θα κατέβει στις 25 Ιουλίου με την απονομή των επάθλων στη Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή