Κλείνει η ψαλίδα

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρότι οι ομάδες που αναμένεται να διεκδικήσουν τον τίτλο στο φετινό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου τρέχουν ακόμη για μεταγραφές, τα πρώτα συμπεράσματα της δυναμικότητάς τους από τα φιλικά προετοιμασίας έχουν βγει από τα… πρωτοσέλιδα. Τώρα, αν αυτά δεν συμφωνούν από παιχνίδι σε παιχνίδι, είναι μια μικρή λεπτομέρεια…

Σίγουρα υπάρχουν κάποιες ενδείξεις στο τι μπορούμε να περιμένουμε κατά τη νέα περίοδο. Και από αυτά που είδαμε στους αγώνες, αλλά και από τις προσθαφαιρέσεις που έγιναν στα ρόστερ. Ομως αυτά πάντα σε θεωρητικό επίπεδο, γιατί πολλές φορές είτε διαψεύδονται οι ελπίδες είτε υπάρχουν ευχάριστες εκπλήξεις από παίκτες που αποκτήθηκαν, χωρίς να έχουν περγαμηνές στο βιογραφικό τους.

Επειδή όμως ο οπαδός… αδημονεί να δει την ομάδα του πρωταθλήτρια, και αυτοί που θέλουν να χαϊδεύουν τα αυτιά του είναι πολλοί, ευδοκιμεί, για άλλη μία χρονιά, η υπερβολή στις περιγραφές και στις κριτικές. Με τη διαφορά ότι αυτές δεν είναι αρνητικές, ακόμη κι αν οι ίδιοι οι προπονητές επισημαίνουν τα κενά των ομάδων τους και εμμέσως πλην σαφώς ζητούν από τα αφεντικά τους παίκτες που θα τα καλύψουν. Το τι πράττουν αυτά και κατά πόσον καλύπτουν τις απαιτήσεις των τεχνικών τους μας δίνει ένα στίγμα για το τι εικόνα θα παρουσιάσουν οι τέσσερις διεκδικητές του τίτλου.

Η πρώτη ένδειξη που θα μπορούσε να αποκομίσει κάποιος μέχρι σήμερα είναι πως η «ψαλίδα» μεταξύ του Ολυμπιακού και των άλλων τριών τείνει να κλείσει. Η διοίκηση της ΠΑΕ, μη έχοντας σίγουρη τη συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και την εισροή στα ταμεία της τουλάχιστον 25 εκατ. ευρώ, δείχνει να μην «ανοίγεται». Αντιθέτως, δεν διστάζει να παραχωρήσει παίκτες που θα τις εξασφαλίζουν θετικό ισολογισμό στο τέλος.

Η… απέναντι πλευρά παρουσιάζει μεγαλύτερη κινητικότητα. Ο Παναθηναϊκός αλλάζει κατά πολύ το ρόστερ του, αλλά, όπως έδειξε ο Αντρέα Στραματσόνι, και αγωνιστικό σύστημα, με αποτέλεσμα να χρειαστεί πάλι χρόνο προσαρμογής. Γεγονός που κάνει δύσκολη την εξαγωγή συμπερασμάτων, έστω κι αν στον αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε υπήρξαν διαστήματα που βγήκαν κάποιοι αυτοματισμοί.

Από την πλευρά της, η ΑΕΚ απέκτησε τον Τάσο Μπακασέτα, τον παίκτη που ήταν ένας από τους καλύτερους του περυσινού πρωταθλήματος. Οσο για τους ξένους, είναι γνωστό πως, όσο κι αν τους έχεις παρακολουθήσει, οι πιθανότητες να «μην σου βγουν» είναι αρκετές. Ειδικά όταν «διαφημίζονται» περισσότερο από όσο αξίζουν. Αλλο ένα «στοίχημα» για την ΠΑΕ είναι ο Τιμούρ Κετσπάγια. Η πρόσληψή του έγινε παρόλο που δεν ήταν στις πρώτες επιλογές της διοίκησης.

Οσο για τον ΠΑΟΚ, φέτος διοίκηση, τεχνική ηγεσία και παίκτες ακολουθούν διαφορετική επικοινωνιακή τακτική, που δεν είναι παράλληλη με αυτήν των ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης. Ο Ιβιτς δείχνει να αρέσκεται περισσότερο στα έργα παρά στα λόγια. Θεωρώ, για άλλη μία φορά, πως ο «Δικέφαλος» θα πρέπει να ξεπεράσει το αίσθημα του «αδικημένου» από το «κατεστημένο της Αθήνας», αν θέλει να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από τις προηγούμενες περιόδους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή