Ευρωπαϊκές εξετάσεις

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η «ώρα της αποκάλυψης» έφτασε για τους πέντε Ευρωπαίους μας. Ο ΠΑΟΚ σήμερα, ο Ολυμπιακός αύριο και ο Παναθηναϊκός με την ΑΕΚ και τα Γιάννινα την Πέμπτη θα δείξουν κατά πόσον μπορούν να ελπίζουν σε μια αξιοπρεπή παρουσία στο Τσάμπιονς και στο Γιουρόπα Λιγκ.

Αν θελήσουμε να… ακτινογραφήσουμε τις εκπροσώπους μας από τα φιλικά, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός έχουν δείξει βελτίωση, σε σύγκριση με πέρυσι. Φυσικά και οι δύο έχουν πολλές διαφοροποιήσεις στις ενδεκάδες τους και το ζητούμενο είναι, αν στα πρώτα αυτά επίσημα παιχνίδια, θα έχει «δέσει» η ομάδα.

Σχεδόν το ίδιο πρόβλημα έχει και η ΑΕΚ, έστω κι αν οι προσθαφαιρέσεις δεν ήταν τόσο πολλές, όπως των δύο προηγουμένων. Το μεγάλο ερώτημα για τον «Δικέφαλο» είναι κατά πόσον θα παρουσιαστεί παραγωγική η επίθεσή της.

Για τον Ολυμπιακό, το τοπίο είναι αρκετά θολό. Οχι στα πρόσωπα, αλλά στο σύστημα. Ο Βίκτορ Σάντσεθ προσπάθησε να αλλάξει κάποια πράγματα, ίσως για να «χωρέσει» κάποιους στην ενδεκάδα. Δεν του βγήκαν στα φιλικά και θα επανέλθει με τον Φορτούνη στη φυσιολογική του θέση. Τον παίκτη που μπορεί και να σερβίρει και να πετυχαίνει γκολ. Ετσι πλέον ο προβληματισμός παραμένει στην άμυνα. Οπου στα περυσινά μειονεκτήματα προστέθηκε και η αποχώρηση του Ρομπέρτο.

Οσο για τα Γιάννινα, θεωρώ πως ήδη έκαναν την υπέρβασή τους. Ετσι, ακόμα κι αν δεν κατορθώσουν να συνεχίσουν το… όνειρό τους, η παρθενική τους εμφάνιση μπορεί να θεωρηθεί επιτυχημένη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή