Ευρωπαϊκή στροφή

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ψυχραιμία, υπομονή και καθαρό μυαλό. Σε αυτά πρέπει, όσο μπορούν ή όσο τους αφήσουν οι αντίπαλοί τους, να βασιστούν οι πέντε Ευρωπαίοι για να κατορθώσουν να παραμείνουν μέσα στους στόχους τους.

Ο ενθουσιασμός ή η απογοήτευση που προκλήθηκαν από τις εμφανίσεις και τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων πρέπει να παραμεριστούν. Δεν αποτελούν εχέγγυα για τα επιδιωκόμενα. Ούτε φυσικά να θεωρηθούν δεδομένα επιτυχίας ή αποτυχίας.

Στο Τσάμπιονς Λιγκ ο ΠΑΟΚ ανοίγει πρώτος τον χορό αύριο. Το έργο του δεν είναι εύκολο, παρά το 1-1 στο Αμστερνταμ. Αν ξεκινήσει με σχεδιασμό να μη δεχθεί γκολ, τα πράγματα πιθανόν να μην του πάνε όπως θα τα θέλει. Ο Αγιαξ είναι επικίνδυνος.

Ο Ολυμπιακός είναι αυτός που θα έχει τη δυσκολότερη αποστολή στο Ισραήλ. Δεν είναι τόσο το 0-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης», που έχει δυσκολέψει την πρόκριση, όσο η απογοητευτική εμφάνιση της ομάδας. Ο Βίκτορ Σάντσεθ πειραματίζεται ακόμα με συστήματα και παίκτες για να «χωρέσει» κάποιους στην ενδεκάδα. Αν δεν ξεπεράσουν τον εαυτό τους όσοι παίξουν, τότε στο τέλος θα πανηγυρίσει η Χαποέλ Μπερ Σεβά.

Από τους τρεις του Γιουρόπα, ο Παναθηναϊκός φαντάζει να είναι πιο κοντά στην επόμενη φάση. Η ΑΪΚ Στοκχόλμης δεν έδειξε ικανή να βάλει δύο γκολ στους «πράσινους», ενώ η ομάδα του Στραματσόνι νομίζω πως θα μπορέσει να πετύχει τουλάχιστον ένα.

Η ΑΕΚ χρειάζεται γκολ. Κι αυτό θεωρώ ότι θα την κάνει ευάλωτη στην άμυνα. Γι’ αυτό δεν θα πρέπει οπαδοί και παίκτες να βιαστούν. Η υπομονή θα καθορίσει την εξέλιξη του αγώνα.

Τέλος, τα Γιάννινα, αν πετύχουν την ανατροπή, θα είναι έκπληξη. Πολύ ευχάριστη, αλλά είναι δύσκολο. Ομως η ομάδα του Γιάννη Πετράκη έχει ήδη κάνει υπέρβαση. Κι αυτό αποτελεί επιτυχία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή