ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ευρωπαϊκή στροφή

eyropaiki-strofi-2145094

Ψυχραιμία, υπομονή και καθαρό μυαλό. Σε αυτά πρέπει, όσο μπορούν ή όσο τους αφήσουν οι αντίπαλοί τους, να βασιστούν οι πέντε Ευρωπαίοι για να κατορθώσουν να παραμείνουν μέσα στους στόχους τους.

Ο ενθουσιασμός ή η απογοήτευση που προκλήθηκαν από τις εμφανίσεις και τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων πρέπει να παραμεριστούν. Δεν αποτελούν εχέγγυα για τα επιδιωκόμενα. Ούτε φυσικά να θεωρηθούν δεδομένα επιτυχίας ή αποτυχίας.

Στο Τσάμπιονς Λιγκ ο ΠΑΟΚ ανοίγει πρώτος τον χορό αύριο. Το έργο του δεν είναι εύκολο, παρά το 1-1 στο Αμστερνταμ. Αν ξεκινήσει με σχεδιασμό να μη δεχθεί γκολ, τα πράγματα πιθανόν να μην του πάνε όπως θα τα θέλει. Ο Αγιαξ είναι επικίνδυνος.

Ο Ολυμπιακός είναι αυτός που θα έχει τη δυσκολότερη αποστολή στο Ισραήλ. Δεν είναι τόσο το 0-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης», που έχει δυσκολέψει την πρόκριση, όσο η απογοητευτική εμφάνιση της ομάδας. Ο Βίκτορ Σάντσεθ πειραματίζεται ακόμα με συστήματα και παίκτες για να «χωρέσει» κάποιους στην ενδεκάδα. Αν δεν ξεπεράσουν τον εαυτό τους όσοι παίξουν, τότε στο τέλος θα πανηγυρίσει η Χαποέλ Μπερ Σεβά.

Από τους τρεις του Γιουρόπα, ο Παναθηναϊκός φαντάζει να είναι πιο κοντά στην επόμενη φάση. Η ΑΪΚ Στοκχόλμης δεν έδειξε ικανή να βάλει δύο γκολ στους «πράσινους», ενώ η ομάδα του Στραματσόνι νομίζω πως θα μπορέσει να πετύχει τουλάχιστον ένα.

Η ΑΕΚ χρειάζεται γκολ. Κι αυτό θεωρώ ότι θα την κάνει ευάλωτη στην άμυνα. Γι’ αυτό δεν θα πρέπει οπαδοί και παίκτες να βιαστούν. Η υπομονή θα καθορίσει την εξέλιξη του αγώνα.

Τέλος, τα Γιάννινα, αν πετύχουν την ανατροπή, θα είναι έκπληξη. Πολύ ευχάριστη, αλλά είναι δύσκολο. Ομως η ομάδα του Γιάννη Πετράκη έχει ήδη κάνει υπέρβαση. Κι αυτό αποτελεί επιτυχία.