Οι σημερινές «ολυμπιακές μάχες» των Ελλήνων – «Βροχή» τα παγκόσμια ρεκόρ

Οι σημερινές «ολυμπιακές μάχες» των Ελλήνων – «Βροχή» τα παγκόσμια ρεκόρ

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το ηθικό ανεβασμένο, χάρη στο χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε η Αννα Κορακάκη στο αεροβόλο πιστόλι 10μ., οι Ελληνες αθλητές συνεχίζουν σήμερα την προσπάθειά τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο. Το ελληνικό ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε πόλο, ξιφασκία, κολύμβηση, ιστιοπλοΐα και κωπηλασία.

Την αρχή θα κάνει στις (15.00), η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών που θα αντιμετωπίσει τη Σερβία. Οι διεθνείς μας θα προσπαθήσουν να αποσπάσουν θετικό αποτέλεσμα από την παγκόσμια πρωταθλήτρια ενώ οι Σέρβοι αναζητούν την πρώτη τους νίκη ύστερα από την ισοπαλία με τους Ούγγρους, στην πρεμιέρα. 

Στην ξιφασκία (15.00), η Βάσω Βουγιούκα θα πάρει μέρος στη σπάθη και οι ελληνικές συμμετοχές θα συνεχιστούν στην κολύμβηση. Στις 19.00, ο Στέφανος Δημητριάδης θα πάρει μέρος στα 100 μ. των προκριματικών της πεταλούδας. Την ίδια ώρα, θα μπουν στον θαλάσσιο ιστιοπλοϊκό στίβο, στη Μαρίνα ντα Γκλόρια, τα πρώτα σκάφη. Τα RSX θα κάνουν την αρχή. Την Ελλάδα εκπροσωπούν οι Βύρων Κοκκαλάνης και Αγγελική Σκαρλάτου.

Ερωτηματικό αποτελεί η κωπηλασία. Χθες, εξαιτίας των καιρικών συνθηκών, αναβλήθηκε ο αγώνας της τετρακώπου ανδρών (Γιάννης Τσίλης, Γιώργος Τζιάλλας, Διονύσης Αγγελόπουλος, Γιάννης Χρήστου) και οι διοργανωτές τον προγραμμάτισαν για σήμερα (19.20). Οι μετεωρολογικές προβλέψεις, όμως, ανέφεραν ότι και σήμερα θα υπήρχαν άνεμοι οπότε μένει να δούμε εάν θα διεξαχθούν οι αγώνες.

Με εξαίρεση το χάλκινο μετάλλιο της Αννα Κορακάκη, χθες, οι υπόλοιποι Ελληνες αθλητές δεν κατάφεραν να φέρουν τα αποτελέσματα που θα τους επέτρεπαν να συνεχίσουν την προσπάθειά τους. Ο Απόστολος Χρήστου (100μ. πεταλούδας) και η ομάδα μας των 4Χ100μ. δεν προκρίθηκαν καθώς οι αθλητές μας δεν πέτυχαν χρόνους αντάξιους των δυνατοτήτων τους. Η Βάσω Μιλλούση συγκέντρωσε 13.200 βαθμούς στη δοκό ισορροπίας και ήρθε 57η, μία θέση που δεν αντικατοπτρίζει τις ικανότητές της. Στο πινγκ πονγκ, ο Παναγιώτης Γκιώνης προσπάθησε όσο μπορούσε απέναντι σε έναν από τους καλύτερους αθλητές του κόσμου, τον Γιαπωνέζο, Γιουν Μιζουτάνι αλλά έχασε με 1-4 και αποκλείστηκε.

Η χθεσινή ημέρα έφερε και νέα παγκόσμια ρεκόρ ενώ ο Μάικλ Φελπς έκανε 19 τα χρυσά ολυμπιακά μετάλλια του (στα 4Χ100 του ελευθέρου). Στα 56κ. της άρσης βαρών, ο Κινέζος Λονγκ Τσινγκουάν με 307 έσπασε το ρεκόρ του Τούρκου Χαλίλ Μουτλού (305 από το 2000).

Πολλά ήταν και τα παγκόσμια ρεκόρ στην κολύμβηση. Στα 100μ. πεταλούδας, η Σουηδή, Σάρα Σιέστρεμ με 55.48 (παγκ. ρεκόρ γυν.) πήρε το χρυσό μετάλλιο και το ασημένιο πήγε στην Καναδή, Πένη Ολεκσιακ με 55.46 (παγκ. ρεκόρ νεαν.). Ο Βρετανός, Ανταμ Πίτι βελτίωσε το ρεκόρ στα 100 μ. του προσθίου με 57.13 και κατέκτησε το χρυσό ενώ εντυπωσιακή ήταν και η Κέιτι Λεντέκι στα 400μ. ελευθέρου. Η Αμερικανίδα πέτυχε παγκόσμιο ρεκόρ με 3.56.46.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή