Εντυπωσιακές προκρίσεις στην κωπηλασία

Εντυπωσιακές προκρίσεις στην κωπηλασία

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στους τελικούς της κωπηλασίας προκρίθηκαν και τα δύο ελληνικά πληρώματα, που αγωνίστηκαν σήμερα στους Ολυμπαικούς Αγώνες του Ρίο. Τόσο οι Νικολαΐδου – Ασουμανάκη στο διπλό σκιφ όσο και οι Παναγιώτης Μαγδανής, Στέφανος Ντούσκος, Γιάννης Πέτρου και Σπύρος Γιάνναρος, στην τετράκωπο ελαφρών βαρών. Kαι τα δύο πληρώματά μας θα διεκδικήσουν μετάλλια στις 11 Αυγούστου.

Οι Κατερίνα Νικολαϊδου και Σοφία Ασουμανάκη επιβεβαίωσαν τον τίτλο του φαβορί από τα πρώτα μέτρα. Στα 500 πέρασαν ως 3ες, στα 1000 και στα 1500 ήταν 2ες και στα τελευταία 500 μέτρα, ύστερα από μία δυνατή «ναυμαχία» με το πλήρωμα της Λιθουανίας, πέρασαν στην πρώτη θέση ελάχιστα μέτρα πριν από τη γραμμή  του τερματισμού. Τερμάτισαν σε 6.52,99 ενώ οι Λιθουανές είχαν χρόνο 6.52,46. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο αθλήτριες αγωνίζονται μόνο ένα χρόνο ως ζευγάρι. Στην πρώτη τους εμφάνιση σε Ολυμπιακούς Αγώνες βρέθηκαν ανάμεσα στα έξι κορυφαία πληρώματα της διοργάνωσης.

Εντυπωσιακή ήταν η πρόκριση της τετρακώπου ελαφρών βαρών. Οι τέσσερις κωπηλάτες ταξίδεψαν τελευταία στιγμή στο Ρίο, ύστερα από τον αποκλεισμό της ρωσικής ομάδας. Οι νεαροί αθλητές πέρασαν στα πρώτα 500 μ. ως 3οι και αυτή τη θέση διατήρησαν μέχρι την ολοκλήρωση της κούρσας. Τερμάτισαν με χρόνο 6.23.95.

Το «πάλεψε» η Ψάρρα

Η Ευαγγελία Ψάρρα ήξερα από την αρχή ότι ο αγώνας απέναντι στην Καόρι Καουανάκα από την Ιαπωνία ήταν, σχεδόν, άνισος. Παρόλα αυτά έδωσε τον καλύτερό της εαυτό και ηττήθη 3-7. Ηταν η 5η συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Τα σετ: 25-25, 26-29, 27-26, 25-26, 25-29.

* Εκτός συνέχειας Ολυμπιακών αγώνων έμεινε στην κατηγορία των 81κιλών του τζούντο ο Ρομάν Μουστόπουλος. Εχασε με Ιππόν από τον Τούρσιος (Ελ Σαλβαδόρ).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή