«Αυτοκράτορας» μεταλλίων ο Φελπς

«Αυτοκράτορας» μεταλλίων ο Φελπς

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την τελευταία σελίδα στην ολυμπιακή του ιστορία γράφει ο Μάικλ Φελπς. Ο κολυμβητής των ΗΠΑ πρόσθεσε ακόμη δύο χρυσά στη συλλογή του και έφτασε τα 21. Στο τένις, συνεχίζονται οι εκπλήξεις, καθώς την… έξοδο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο είδε και η Σερένα Γουίλιαμς.

Το 20ό μετάλλιο για τον Αμερικανό σούπερ σταρ ήρθε στα 200 μ. πεταλούδας. Με 1.53.36 κατέκτησε το μετάλλιο που είχε χάσει στο Λονδίνο. Το δεύτερο ήρθε από τα 4×200 του ελευθέρου. Η ομάδα των ΗΠΑ ανέβηκε στην πρώτη θέση του βάθρου (7.00.66) και η αμερικανική τορπίλη αγωνίστηκε τελευταία και πανηγύρισε το 21ο χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο. Ο Φελπς, σύμφωνα με τους Αμερικανούς, κατέρριψε ένα ρεκόρ που κρατούσε 2.168 χρόνια, καθώς ο μοναδικός αθλητής που είχε συλλέξει 20 μετάλλια από Ολυμπιακούς Αγώνες ζούσε στην Αρχαία Ελλάδα και ήταν ο Λεωνίδας ο Ρόδιος.

Μόνο το χρυσό μετάλλιο στα 800 μ. λείπει από την Κέιτι Λεντέκι για να γίνει η μοναδική αθλήτρια στην ιστορία της διοργάνωση που ανέβηκε στο βάθρο στα 200, τα 400 και τα 800 μ. ελευθέρου. Ηδη, στη συλλογή της βρίσκονται οι διακρίσεις από τα πρώτα δύο στυλ.

Η Εβελίνα Σβιτολίνα ήταν η αθλήτρια που στέρησε από την κορυφαία τενίστρια του κόσμου ακόμη ένα χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο. Η Σερένα Γουίλιαμς έχασε με 4-6, 3-6.

Για πάντα θα θυμάται το Ρίο ο αθλητής της σκοποβολής, Φεαϊντ Αλντιανί. Ο σκοπευτής από το Κουβέιτ, ύστερα από τον αποκλεισμό της χώρας του από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, αγωνίστηκε υπό τη σημαία της ΔΟΕ και κατέκτησε το πρώτο χρυσό μετάλλιο της συλλογής του. Είναι 50 ετών και στη συλλογή του είχε δύο ασημένια μετάλλια από το Σίδνεϊ και το Λονδίνο.

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσε την ολυμπιακή καριέρα του ο Φανπιάν Καντσελάρα. Ο ποδηλάτης κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στην ατομική χρονομέτρηση με χρόνο 1.12.15. Ο 35χρονος Ελβετός πήρε μέρος για τέταρτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Στη συλλογή του υπάρχουν δύο μετάλλια από το Πεκίνο (χρυσό και ασημένιο), ενώ έχει αναδειχθεί τέσσερις φορές πρωταθλητής κόσμου (2006, 2007, 2009, 2010) και έχει επτά νίκες σε ετάπ του Γύρου Γαλλίας. Φαβορί ήταν ο Βρετανός Κρις Φρουμ, ο οποίος ήρθε τρίτος (1.13.02) με δεύτερο τον Ολλανδό, Τομ Ντιμουλάν (1.13.17)

• Θετικός σε απαγορευμένες ουσίες βρέθηκε ο Ιρλανδός πυγμάχος (75 κ.) Μάικλ Ο’ Ράιλι και αποκλείστηκε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο αθλητής ήταν πρωταθλητής Ευρώπης και 3ος στον κόσμο. Χρήση απαγορευμένων ουσιών είχε κάνει και η πρωταθλήτρια της κινεζικής Ταϊπέι, Λιν Τζου Τσι. Η αρσιβαρίστρια των 63 κ. ήταν υπότροπη, καθώς είχε τιμωρηθεί και στο παρελθόν.

• H Γαλλία νίκησε τη Σερβία στο μπάσκετ με 76-75, με πρωταγωνιστή τον Πάρκερ.

• H πρώτη μεγάλη έκπληξη του ποδοσφαιρικού τουρνουά ήρθε από την Αργεντινή, η οποία δεν κατάφερε να κερδίσει την Ονδούρα (1-1) και αποκλείστηκε μόλις στη φάση των «16».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή