Ελληνες αθλητές «φλερτάρουν» με μετάλλια

Ελληνες αθλητές «φλερτάρουν» με μετάλλια

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με στόχο το μετάλλιο η Βούλα Παπαχρήστου και ο Βύρων Κοκκαλάνης θα μπουν στους στίβους του Ολυμπιακού Σταδίου «Ζοάο Χαβελάνζε» και στον υδάτινο της Μαρίνα Ντα Γκλόρια, στο Ρίο ντε Τζανέιρο. H εθνική ομάδα πόλο των ανδρών θα επιδιώξει τη νίκη απέναντι στην Αυστραλία που θα την φέρει στην κορυφή του ομίλου της ενώ, στη σημερινή ημέρα, τα… φώτα της δημοσιότητας συγκεντρώνουν οι ημιτελικοί και οι τελικοί των 100 μ. ανδρών καθώς οι φίλοι του αθλητισμού περιμένουν τη «μονομαχία» Μπολτ – Γκάτλιν.

H αρχή για τα ελληνικά χρώματα θα γίνει στον μαραθώνιο γυναικών (15.30). Τη χώρα μας θα εκπροσωπήσουν οι Ουρανία Ρεμπούλη, Παναγιώτα Βλαχάκη και Σοφία Ρήγα. Πρωταρχικός στόχος των αθλητριών είναι να «πιάσουν» τα ατομικά τους ρεκόρ. Στις 17.00, στη συγχρονισμένη κολύμβηση και στο ελεύθερο του ντουέτου θα αγωνιστούν τέσσερις, γεννημένες στην Ελλάδα, αθλήτριες. Οι Ευαγγελία Παπαζογλου – Ευαγγελία Πλατανιώτη θα εκπροσωπήσουν τα ελληνικά χρώματα ενώ οι αδελφές Αλεξανδρή (Αννα Μαρία και Ειρήνη Μαρίνα) θα φορέσουν τα χρώματα της Αυστρίας καθώς μία κόντρα με την ομοσπονδία τις ανάγκασε να αλλάξουν… σημαία. Το ελληνικό ντουέτο θα αγωνιστεί στην 3η θέση και της Αυστρίας στην 20η.

Στην ιστιοπλοΐα, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην κούρσα μεταλλίων των RSX (19.05). O Bύρων Κοκκαλάνης θα επιχειρήσει με μία καλή κούρσα να καλύψει τη βαθμολογική διαφορά και από την 5η να βρεθεί στην 3η θέση και να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο. Στα Φινν (9η και 10η κούρσα), αγωνίζεται ο Γιάννης Μιτάκης (19.05) και στα Νάκρα 17 (10η, 11η και 12η) παίρνουν μέρος η Σοφία Μπεκατώρου και ο Μιχάλης Πατενιώτης. Στα 470 (19.15), οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής (6η, 7η και 8η) θέλουν καλές ιστιοδρομίες για να διατηρήσουν την επαφή με την πρώτη τριάδα. Λίγη ώρα αργότερα (20.10), τα «παιδιά» του Βαγγέλη Βλάχου θα διεκδικήσουν τη νίκη από την Αυστραλία που θα τα φέρει στην κορυφή του ομίλου τους.

Οι επόμενες ελληνικές συμμετοχές θα είναι τα ξημερώματα της Δευτέρας. Στις 02.30, ο Κώστας Μπανιώτης θα επιχειρήσει το άλμα που θα του δώσει πρόκριση στον τελικό του ύψους. Τα χρώματα της Κύπρου θα εκπροσωπήσουν ο Δημήτρης Χονδροκούκης και ο Κυριάκος Ιωάννου. Οι Μπανιώτης και Ιωάννου βρίσκονται στο 1ο γκρουπ και ο Χονδροκούκης στο 2ο. Εικοσιπέντε λεπτά αργότερα αρχίζει ο τελικός του τριπλούν όπου η Βούλα Παπαχρήστου είναι ανάμεσα στις υποψήφιες για ένα μετάλλιο. Προκρίθηκε με τη 2η καλύτερη επίδοση. Η «ωραιότερη μαμά του στίβου» προέρχεται από μία χρονιά με σταθερές και καλές επιδόσεις, χάρη στις οποίες πρόσθεσε στη συλλογή της χάλκινα μετάλλια από το παγκόσμιο του κλειστού και από το ευρωπαϊκό του Αμστερνταμ. Στόχος της είναι να… τριτώσει τις κατακτήσεις.

H 9η ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων θα κορυφωθεί με τους ημιτελικούς και τον τελικό των 100 μ. ανδρών. Εκεί θα βρεθούν οι καλύτεροι αθλητές των σπριντ. Γιουσέιν Μπολτ (Τζαμάικα), Τζάστιν Γκάτλιν (ΗΠΑ), Γιόχαν Μπλέικ (Τζαμάικα), Κριστόφ Λεμέτρ (Γαλλία) και άλλοι θα διεκδικήσουν (03.07) την πρόκριση στον τελικό (04.25) και τον τίτλο του γρηγορότερου ανθρώπου στον κόσμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή