Τρία μετάλλια διεκδικούν οι αθλητές μας

Τρία μετάλλια διεκδικούν οι αθλητές μας

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρεις οι τελικοί, για τα ελληνικά χρώματα, στο Ρίο ντε Τζανέιρο, τρία και τα μετάλλια που θα διεκδικήσουν σήμερα οι πρωταθλητές μας. Ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο Κώστας Φιλιππίδης και η Κέλλυ Αραούζου θα πάρουν μέρος στους τελικούς των αγωνισμάτων τους με στόχο μία θέση ανάμεσα στους κορυφαίους.

«Ο Λευτέρης Πετρούνιας είναι ο καλύτερος και περιμένω στον αγώνα να το δείξει». Με αυτά τα λόγια ο προπονητής του αθλητή, Δημήτρης Ράφτης, έστειλε το μήνυμα από το Ρίο. Ο αγώνας στους κρίκους αρχίζει στις 20.00 και ο αθλητής μας θα αγωνιστεί ως 2 ος . «Η ώρα έφτασε! Πάμε Ελλαδάρα μου», έγραψε ο «άρχοντας των δαχτυλιδιών» σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Νωρίτερα, στις 15.00, αρχίζει ο αγώνας της μαραθώνιας κολύμβησης. Η Κέλλυ Αραούζου βρίσκεται σε άριστη αγωνιστική κατάσταση και η επιθυμία της είναι μία: «Όταν θα γυρίσω στην Ελλάδα θέλω να έχω τον τίτλο της Ολυμπιονίκη».

Στις 02.35, τα ξημερώματα της Τρίτης θα αρχίσει η προσπάθεια του Κώστα Φιλλιπίδη, στο επί κοντώ. Στον τελικό έχουν περάσει οι καλύτεροι επικοντιστές του κόσμου και ο αγώνας αναμένεται δύσκολος.

Ο προκριματικός έδειξε ότι ο πρωταθλητής μας βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση και μένει να δούμε μέχρι που θα φτάσει τον πήχη. Οι αγώνες, όμως, στον στίβο, για τα ελληνικά χρώματα, αρχίζουν νωρίτερα.

Στις 15.35, η Μαρία Μπελιμπασάκη αγωνίζεται στους προκριματικούς των 200 μ., στις 02.35 η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου θα διεκδικήσει την είσοδο στον τελικό της δισκοβολίας και στις 02.40 θα αρχίσουν οι προκριματικοί των 110μ. εμπ., όπου παίρνει μέρος ο Κώστας Δουβαλίδης.

Στις 17.00, αρχίζει το τεχνικό πρόγραμμα του ντουέτου όπου αγωνίζονται οι Ευαγγελία Πλατανιώτη και Εβελίνα Παπαζογλου για την Ελλάδα και οι αδελφές Αλεξανδρή (Αννα Μαρία – Ειρήνη Μαρίνα) για την Αυστρία. Το ελληνικό ντουέτο, μετά την ολοκλήρωση του ελεύθερου, βρίσκεται στην 10 η και οι νεαρές Βολιώτισσες της Αυστρίας στη 12 η . Τα 12 καλύτερα ζευγάρια (σύμφωνα με τη γενική βαθμολογία) θα προκριθούν στον τελικό.

Οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής συνεχίζουν την προσπάθεια στα 470 των ανδρών. Το πρόγραμμα έχει δύο ιστιοδρομίες (19.05, 20.30) και οι πρωταθλητές μας βρίσκονται στην 3 η θέση της γενικής κατάταξης. Στο μεταξύ, μία ένσταση στέρησε από τον Γιάννη Μιτάκη τη συμμετοχή στην κούρσα των μεταλλίων. Ετσι, ο πρωταθλητής μας ολοκλήρωσε την παρουσία του στον αγωνιστικό στίβο του Ρίο με την 11 η θέση στη γενική κατάταξη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή