Οι ελληνικές συμμετοχές και τα ρωσικά «παιχνίδια» στη γυμναστική

Οι ελληνικές συμμετοχές και τα ρωσικά «παιχνίδια» στη γυμναστική

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη ρυθμική γυμναστική και στο πόλο στρέφεται, σήμερα, το ελληνικό ενδιαφέρον στους 31ους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο. Η εθνική ανδρών διεκδικεί την 5η θέση και η ομάδα του ανσάμπλ μία θέση ανάμεσα στις «οκτώ» που θα προκριθούν στον αυριανό τελικό.

Οι αγώνες της ρυθμικής θα αρχίσουν στις 16.00. Οι Σταυρούλα Σαμαρά – Ελένη Δόικα – Μιχαέλα Μεταλλίδου – Ιωάννα Αναγνωστοπούλου – Ζωή Κοντογιάννη διαθέτουν ένα πολύ καλό πρόγραμμα και θα προσπαθήσουν να βρεθούν ανάμεσα στις χώρες που θα πρωταγωνιστήσουν στον τελικό. Όπως είναι γνωστό, ο χώρος του αθλήματος «ελέγχεται» από ανθρώπους χωρών της πρώην ΕΣΣΔ. Αυτό φάνηκε και στους αγώνες του ατομικού όπου έπαιρνε μέρος και η Βαρβάρα Φίλιου.

Οι «προστατευόμενες» προπονήτριες της «ισχυρής κυρίας» του ρωσικού αθλητισμού, της Ιρίνα Βίνερ (αρχιπροπονήτρια της ρωσικής ομάδας), είδαν τις αθλήτριες τους να προκρίνονται στον τελικό. Κατά καιρούς έχουν δει το φως της δημοσιότητας ρεπορτάζ για δώρα σε κριτές (ημιπολύτιμους λίθους κλπ.) ακόμα και για έμμεσους εκβιασμούς. Τίποτα, όμως, από αυτά δε μοιάζει ικανό να αλλάξει την κατάσταση και η ομερτά καλά κρατεί σε ένα χώρο που έπρεπε να επικρατεί το Ευ Αγωνίζεσθαι.

Στο πόλο, στις 22.30, η εθνική των ανδρών θα αντιμετωπίσει την Ουγγαρία για την 5η θέση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή