Προσωρινή λύση Βασάρα στη διαιτησία

Προσωρινή λύση Βασάρα στη διαιτησία

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην προσωρινή λύση της επιλογής του Κύρου Βασάρα για τη θέση του «επιδιαιτητή» έως τις εκλογές της ΕΠΟ την 1η Οκτωβρίου συμφώνησαν η ΕΠΟ και η Σούπερ Λίγκα.

O κ. Bασάρας, που είναι μέλος της Επιτροπής Διαιτησίας της UEFA, θα έχει ως αντικείμενο τους ορισμούς διαιτητών στους αγώνες σε «δεύτερο και τελευταίο βαθμό», εφόσον διαπιστώνεται διαφωνία ανάμεσα στα άλλα δύο μέλη της Επιτροπής Ορισμού Διαιτητών Δ. Σαραϊδάρη και Δ. Γκρούτση, που εκπροσωπούν τη λίγκα και την ομοσπονδία αντίστοιχα.

Η εξέλιξη αυτή αφαιρεί και το τελευταίο εμπόδιο για την έναρξη του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας, που θα γίνει το προσεχές Σάββατο με τους αγώνες της τρίτης αγωνιστικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ρόλο «εγγυητή» στην επιλογή Βασάρα έπαιξε ο γενικός γραμματέας της UEFA και κουμπάρος του Θ. Θεοδωρίδης, ο οποίος κατάφερε να εξασφαλίσει το μίνιμουμ της συναίνεσης στο πρόσωπό του.

Οι πίνακες διαιτητών θα παραμείνουν ίδιοι, ενώ η έλευση κλιμακίου της FIFA, για να δώσει λύση στο πρόβλημα της διαιτησίας, δεν θα ζητηθεί. Μέχρι τις εκλογές της ΕΠΟ θα λειτουργήσει το σχήμα Βασάρα – Γκρούτση – Σαραϊδάρη ως προς τους ορισμούς διαιτητών και κατόπιν η διοίκηση που θα προκύψει θα αποφασίσει για τυχόν αλλαγές στην ΚΕΔ και στους πίνακες διαιτητών.

Η εξέλιξη αντιμετωπίστηκε με ικανοποίηση από την πλευρά του υφυπουργού Αθλητισμού Στ. Κοντονή, από το περιβάλλον του οποίου ανέφεραν ότι «η σημερινή (σ.σ. χθεσινή) προσωρινή λύση που δόθηκε στη συνάντηση ΕΠΟ – Super League αποτελεί διέξοδο στο υφιστάμενο πρόβλημα. Τα αποτελέσματα θα φανούν στην πράξη. Σε κάθε περίπτωση, ισχύει η δήλωση του υφυπουργού Αθλητισμού, με την οποία συμφώνησαν και οι 16 ΠΑΕ ομόφωνα».

Από την πλευρά του Παναθηναϊκού, υποστήριζαν ότι «επιτέλους βγήκε από το παρασκήνιο ο Βασάρας και μπήκε στο προσκήνιο και πλέον για όσο διάστημα είναι σε αυτό το πόστο θα κριθεί. Οσο για τα διαιτητικά γενικώς, η θέση της ΠΑΕ εκφράστηκε από τις δηλώσεις του Χρήστου Παναγόπουλου και δεν αλλάζουν ό,τι και να λέει ο Γκιρτζίκης. Αλλωστε, σε λίγες ημέρες θα είναι παρελθόν από την προεδρία της ΕΠΟ».

«Με τα τωρινά δεδομένα δεν θα μπορούσε να υπάρξει κάτι καλύτερο για να βγούμε από το αδιέξοδο στο οποίο μας οδήγησε η παρούσα διοίκηση της ΕΠΟ με τους επικίνδυνους χειρισμούς της και έχουμε ισχυρούς λόγους να εκτιμάμε ότι η προσωρινή επιτροπή δεν πρόκειται να επιτρέψει όλα όσα είχαν προσχεδιαστεί. Εννοείται ότι δεν εφησυχάζουμε και έχουμε τα μάτια μας ανοικτά μέχρι τις εκλογές της ΕΠΟ, που θα σηματοδοτήσουν την επόμενη μέρα του ελληνικού ποδοσφαίρου», ήταν το σχόλιο της ΑΕΚ, ενώ από τον ΠΑΟΚ εξέφρασαν επιφυλάξεις για την επιλογή Βασάρα, με δεδομένο τη θέση που κατείχε στη συγκεκριμένη ΕΠΟ και τόνιζαν ότι «σε κάθε περίπτωση θα είναι υπό κρίση η κάθε του ενέργεια στο διάστημα που θα κατέχει τη συγκεκριμένη θέση».

«Με αυτή τη λύση πλέον έχει λυθεί το πρόβλημα. Αλλωστε, ο Κύρος Βασάρας είναι μέλος της επιτροπής της UEFA. Θα πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στον κύριο Βασάρα », ήταν η δήλωση του υπό παραίτηση προέδρου της ΕΠΟ Γ. Γκιρτζίκη.

Τέσσερις τραυματίες

Χθες στο Αττικό Πάρκο έγινε η κλήρωση του πρωταθλήματος της Φούτμπολ Λιγκ, παρουσία του τιμώμενου προέδρου της ΕΠΟ. Δέκα λεπτά μετά το πέρας της κλήρωσης, στον χώρο εισέβαλαν περίπου 20 άτομα με κράνη, προκάλεσαν υλικές φθορές και τραυμάτισαν τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων και έναν φωτογράφο. Τα επεισόδια διήρκεσαν περίπου δέκα λεπτά. Στη συνέχεια, οι εισβολείς τράπηκαν σε φυγή και αναζητήθηκαν από δυνάμεις της αστυνομίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή